• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 284
Ел. инструментите. Консумативи.
griffin - майстор
За колегата който търсеше спарки винтоверт-а
http://www.devimax.com/Tools/Culture/bg ... Tools.aspx

тук съм видял най-евтините цени за стоките им явно е някякав фирмен магазин на самото предприятие дори и с доставката ще излезе много по евтино от където и да е :-)
крум - специалист
Загледах се в новите мнения и ... изведнъж открих как съм обещал отзиви за винтоверта, а съм забравил... та така...
След половин година ползване, мога да кажа, че това е една от най-приятните за работа машини от всички, които имам (другата е пистолета за горещ въздух Steinel - HG 2310 LCD, но за него друг път).

Предварително правя уговорка, че тази машина я ползвам като хоби такава. Професионално мнение не мога да изкажа поради два факта:
1. нямам професионален опит с нея.
2. нямам голяма база за сравнение с други винтоверти.

Комплектът включва:
1 винтоверт
1 зарядно, което е снабдено с охладителна система (за по-бързо и качествено зареждане), както и със система за следене на зареждането на всяка клетка, която удължава живота на батериите и ги зарежда винаги на 100%.
2 Li-Io 1.5 Ah батерии
1 куфар

Със своите 1.6 кг и ергономичност, машината позволява постоянна работа с часове, като на другия ден ръцете не те болят и нямаш мазоли. В допълнение литиево-йонните батерии издържат доста по-дълго от сродните Ni-Cd и Ni-MH. Като се вземе предвид и краткия цикъл на зареждането им - само 15 минути - веднъж започнал работа, може да се продължава без почивка. Също така саморазреждането на батериите е доста по-малко от това на Ni-Cd и Ni-MH, което позволява започване на работа без зареждане на батериите, дори ако са стояли неизползвани с месеци.
Прецизният съединител дава възможност за нагласяне на усилието доста добре, което ускорява работния процес.
В допълнение, ако имаш нужда от въртящ момент, 50те Nm, с които разполага машината, са повече от достатъчни. Само трябва да стискаш здраво, защото е малко изненадващо как такава малка машинка може да винти директно в дърво без разпробиване или големи торксове в бетон.

Има 2 скорости - ниска (0-450 оборота) за винтене и висока (0-1500 оборота), на която спокойно могат да се пробиват дупки в дърво.
И понеже машината е лека и удобна, няма проблеми да се пробива и с 2 мм бургия без опасност да се счупи.

Като цяло съм повече от очарован от машината и с огромно удоволствие я използвам по предназначение и не толкова...
Един вид оправда очакванията ми че и отгоре.

Единствените "проблеми" бяха при конверсията от 110 на 220 волта.
Зарядното е на 110 волта, което изисква закупуване на допълнителен трансформатор 110-220 волта. Инвестицията е около 30 лв. Трябва да се внимава да се вземе достатъчно голям трансформатор, защото ако не е достатъчен, зарядното се шашка и издава предупреждение, че батериите са издали багажа, въпреки че нищо им няма.

Хубавото е, че в куфара има място точно за трафа, така че не се налага да стои извън комплекта.
leonardo_vd - модератор
Kруме уреди ме и мен с една такаша, че нещо не съм запознат с тоя сайт. Моля ти се направо ми спря сърцето, а само макита на батерийки нямам.
крум - специалист
Леонардо, аз още тогава ти казах - намери кой да ти я донесе, поръчването мога да го направя аз, че и ще му го доставят на американския адрес за 3-4 дни.
Аз гоня тук колегите за едно такова:
http://www.makita.com/menu.php?pg=produ ... tag=BGA452

Само като го хванах и реших, че за моята ръка са го правили!

140 кинта струва без батериите, ама нали батерии си имам. А ако реша, че са слаби - винаги мога да поръчам 2х3.0 Аh за още малко пари.

Ама пусто, никой се не връзва! Обемисто било, тежко било, щели да имат проблеми по границите... А тук е една купчина пари...
( http://www.proshop.bg/rw/items/004MKT22 ... 52rfe.html )

Накрая като се ядосам, ще почна да събирам стотинки от закуски и ще си купя един билет до Щатите. Само докарването на едно такова ще ми плати и моя билет, и билета на придружителката:
Изображение
Takezo Sensey - модератор
До ЛЕОНАРДО ВД , виж това www.drelka.ru имам приятел които живее в русия .Прибира се на 3-4 месеца,може да донесе нещо ако ви хареса.Мисля че са по евтини , аз си поръчах една отвертка на СКИЛ , тука е 80 лв. а там 50-60 .Курса на рублата мисля че е 25 рубли = 1 лв.
housedoktor - майстор
Има винтоверти Мактек ж Практикер.Произведени са от Макита ,по нисък клас са.Имат 2 скорости,електрическа спирачка и зареждат за 1 час.Подариха ми тракава 14,4 волта преди 3 години в комплект с 3 батерии.Това чудо оцеля на професионална работа ,от която по-новото ми Хитачи се спомина.....Препоръчвам горещо,имам единствено лека забележка към патронника...

Прикачен файл

mt064sk3%5Bekm%5D99x115%5Bekm%5D.jpg
mt064sk3%5Bekm%5D99x115%5Bekm%5D.jpg (3.02 KиБ) Видяна 6298 пъти
Takezo Sensey - модератор
благодарим за инфото, какви са параметрите на твоята машина интересува ме оборотите на 1-ва , и на 2-ра степен
al-import ltd - специалист
Ако наистина държите на профисиолизам и качество това е вашият инструмент MAKITA BHP442RFE 2 батерий по 3.0mA, бълак живот на батирията, бързо зареждане, бълго време за работа. min скорост 0-400, max 0-1400, min за минута удари 0-6000, max 0-22000. Цена: 750 лв

За повече info пишете.

Прикачен файл

bhp442rfe_s.jpg
bhp442rfe_s.jpg (12.5 KиБ) Видяна 6422 пъти
крум - специалист
Колега, сигурен ли си за това:
"min за минута удари 0-6000, max 0-22000"
Доколкото се ориентирам, 442 е 14.4 волтовия вариант на моя винтоверт. Т.е. не е ударна бормашина, а прост винтоверт.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 284

Тема "Винтоверти" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: