• 1
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 51
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
jekasus - майстор
Вар не му трябва, една капачка веро на кофа вода.
chapara - майстор
jekasus написа:
Вар не му трябва, една капачка веро на кофа вода.
Изображение
ivanvasilev1970 - специалист
Jekasus,
Надявам се, че ще уточниш за тази капачка веро :)

Та ако трябва да обобщя-ползвам вароциментов разтвор (ВЦР) за мазилка, подсилвам с малко цимент (например на 3 части ВЦР слагам половин част цимент), нанасям един слой от нещото изчаквам да изсъхне и после втори слой (за по дълбоките участъци). И накрая правя изравнителна мазилка по цялата стена със лепилото с което ще лепя плочки.

Тези изолации дето съм слгал по тръбите... ВЦР ще хване ли върху тях?
VLADO66 - майстор
Увеличи цимента най-малко с 50 %-тръбите трябва да се стегнат със силен р-р да не шават от топлинните разширения.Сапуна съм слагал на гипс едно време за забавяне на стягането .
VLADO66 написа:
Увеличи цимента най-малко с 50 %-тръбите трябва да се стегнат със силен р-р да не шават от топлинните разширения.Сапуна съм слагал на гипс едно време за забавяне на стягането .
При положение, че тръбите са обвити с изолация колкото и цимет да слагам те ще си "шават".
Интересно ми е Jekasus към какво добавя тази капачка веро :?

А Chapara бе написал: "Вароциментов , на няколко пъти, като за теб " това на няколко пъти предполагам значи на няколко слоя...
А всеки слой колко е дебел?
jekasus - майстор
ivanvasilev1970 написа:
А всеки слой колко е дебел?
Хвърляш по по 2-3 см дебело, ако повече ще тръгне да се отлепва.
Верото се ползва за заместител на варта, затова го предложих, понякога и лепило добавям към цимента и пясъка за пластичност.. Варианта с пластификатора за мазилки е по-добър, но има ситуации, когато е понякога е безсмислено да се търси по магазини заради дребни работи.
chapara - майстор
Топлоизолацияте е идеална, защото ако тръбите са фиксирани има възможност да скъсат на спойките. Трябва да се движат , както охлюв в черупката си :wink: Мажи и се не бой, колкото по хлабави са , толкова по-добре :|
Ей с това:
Прикачен файл:
b1.JPG
b1.JPG (47.62 KиБ) Видяна 2133 пъти
направих ето това:
Прикачен файл:
b2.JPG
b2.JPG (42.73 KиБ) Видяна 2133 пъти
jekasus - майстор
Харесвам им хидроизолацията :-D
chapara - майстор
Изображение

Сега се угледах, дано не е късно. В тая гъстота на изводи ще можеш ли да навиеш кранчетата :?
  • 1
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 51

Тема "Ремонтът на банята в действие..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: