Напишете въпрос свързан със санирането.
jekasus - майстор
Щото няма смисъл :-D ламината е плаващо покритие, боли го грездея, дали отдолу циментова замазка, твърдо свързана за бетона, "плаваща" циментова замазка, сух под Кнауф, фибран върху замазка или трамбована жълта или черна кал. Иска само да е равно :-D (отклонения ги има в инструкцията към всеки пакет ламинат).
Фибрана не трябва да е релефен, а да е гладък - точните данни да каже някой друг.
akpe4a - напреднал
Ясно.Аз вече купих фибран от този релефният.Карай ще сложа по дебела подложка под ламината.Благодаря за съвета,спести ми доста работа! Жалко,че не мога да те черпя една бира
:drinkers:
akpe4a - напреднал
Как е хавата,колеги? ЧБМ :nude: :hot2:!
Та,да си задам дежурният въпрос,хах... В склада за материали излезе,че може да се възползвам от намаление на цената на минерална вата (не много,но все е нещо). Интересува ме,да изолирам ли и вътрешните стени (от двете страни) в къщата с вата или да ги оставя само със залепен на топки гипсокартон без конструкция? Направих два смешни чертежа на пейнт,ако някой реши да ми даде съвет да се ориентира по-лесно.Въпросните стени са в червено.

Прикачен файл

1 етаж.jpg
1 етаж.jpg (48.47 KиБ) Видяна 2900 пъти

Прикачен файл

2 етаж.jpg
2 етаж.jpg (67.24 KиБ) Видяна 2900 пъти
akpe4a - напреднал
Ойт! Тъй, като след въпроса ми даже никой не ме напсува, реших да я карам както съм го замислил, тоест - конструкция с вата навсякъде. За сега мисля да не слагам пароизолация, но още се колебая...
Прав крив вече съм я втасъл, тъй че само да се довърши ел-а и ще си карам отпуската бачкайки :cool: Сигурно ще пусна някоя снимка от процеса, не за друго ами ако съм допуснал някоя грешка друг да не го прави. Ако някой се сети нещо ще го имам в предвид, ако ли не здрави да сте! 'Айде наздраве, аз сядам :partyman:
jekasus - майстор
Еми.... правилно постъпи за конструкцията с вата :-D
VLADO66 - майстор
akpe4a написа:
Ойт! Тъй, като след въпроса ми даже никой не ме напсува, реших да я карам както съм го замислил, тоест - конструкция с вата навсякъде. За сега мисля да не слагам пароизолация, но още се колебая...
Прав крив вече съм я втасъл, тъй че само да се довърши ел-а и ще си карам отпуската бачкайки :cool: Сигурно ще пусна някоя снимка от процеса, не за друго ами ако съм допуснал някоя грешка друг да не го прави. Ако някой се сети нещо ще го имам в предвид, ако ли не здрави да сте! 'Айде наздраве, аз сядам :partyman:
За пароизолацията не се колебай :wink: -струва стотинки . И гледай да пуснеш някоя снимчица преди грешката :)
akpe4a - напреднал
От Събота съм в отпуска (ако не ми мине шев-че път :rolleyes: ) и мисля да започна с набиването на колчето 'у г'зо.
Не съм правил до сега такава конструкция и ми е интересно.Чета тук,че за пароизолация може да се ползва обикновен найлон,обаче колко дебел да е?
Ма*а му стара,дано само не завъдя някой гаден мухъл между тоя найлон и картона,но ще ви се доверя. Все едно ще живея в тарелка от дребни сладки,хах :mrgreen:

ПС:Благодаря за съветите! В Събота ще реша на място дали да слагам или не паропреграда,понеже мнението на Антон към PIP в тази тема ме хвърли в размисли. Ще кача някоя снимка да ми се посмеете на ръкоделието щом направя нещо :cool: Слагам батериите да се зареждат!
akpe4a - напреднал
Здравейте, колеги!

Егати кефа - нова визия на форумО :) Не бях влизал от последният си пост, в който гледам че съм обещал снимки на "ръкоделието" си :)

Намерих няколко от монтажа и всичко, което съм ползвал за изпълнението му. Между другото, къщата е готова и да ви кажа - вярно е , ИЗОЛАЦИЯ МУ Е МАЙКАТА :) Въобще не ме яд, че набих толкова пари в цялостното опаковане на колибата! Голямата кубатура на отвореното помещение я отоплявам с една Нокрия 18-ка (голяма М-А-Ш-И-Н-А!). Трите спални си имат по едно конвекторче Airlec съответно 2Кв/ч (натроени на 20 гр) в спалнята горе и по 1Кв/ч (настроени на 21 гр) в детските, които са по около 10 кв/м. Да ви кажа, когато вратите на стаите са отворени, конвекторите не работят (засичал съм големия с устройство измерващо потребл. на ел енергия и ми отчита че харчи по около 2 Кв/ч на вечер (което си е около 60 мин. работа за 9 часа). Къщата не е газифицирана и темп. се контролира само чрез ел енергия. Имам една газова печка в случай ако тока спре. Сметката ми за ел енергия лятоска е към 60-70 лв, а зимата най- много съм стигал до 110лв. Темепературата се движи в диапазона от 22.5 до 23.5 а влажността около 60% (-+5%). В най-високата част на къщата имам допълнително монтирана вент.система с датчик за влага - най-добре похарчените ми 100лв :) Зададен е заводски да се включи на 70% и сваля до 55%. Много рядко се включва - само ако жената готви дълго време или някой се къпи на отворена врата (под някой да се разбира пак жената :)). Като цяло, къщата сама си поддържа добра влага. Да спомена само, че НЕ сложих паропреграда.Бях на две тогава и надделя мнението на баща ми. Две зими след направата, отрязох отвор 25см х 25 см в картона, за да монтирам за стената една стойка за телевизор и бях много доволен от резултата - ватата суха, стената и тя. Без следа или мирис на влага или мухъл.

Много работи свърших от тогава. Сега съм на тема превръщане на приземният етаж в СПА (така става като обещаеш, че ако първото е мъжко ще изпълниш едно желание, каквото и да е то :)). Но това чак другата година, че сега съм малко по света.Сорка за дългият пост, момчета! Бъдете живи и здрави през новата година, а аз ще поразровя и ако намеря още някоя снимка ще ги постна, та да има материал да ме псувате :axe:
akpe4a - напреднал
1/2

Прикачен файл

DSC_0332.jpg

Прикачен файл

DSC_0330.jpg

Прикачен файл

DSC_0331.jpg

Прикачен файл

DSC_0333.jpg

Прикачен файл

DSC_0231.jpg