• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
lakosste - специалист
здравейте имаме камина в хола която не е работила отдавна защото ни нямаше.като решихме миналата зима да я запалим започна да връща пушек вътре в стаята.коминът е чист и е строен специално за нея(в къща сме).като отворя вратата към терасата и пушека спира и камината работи нормално.някой може ли да ми помогне със съвет?
само да добавя холът ни беше свързан със голяма всекидневна без врата само че миналата зима това нещо го затворихме и сега са разделени и вероятно кубатурата е намалена защото сигурно камината е изчислявана при положение хол и всекидневна на едно.
дайте съвет как да реша проблема
Teodor80 - специалист
lakosste написа:
здравейте имаме камина в хола която не е работила отдавна защото ни нямаше.като решихме миналата зима да я запалим започна да връща пушек вътре в стаята.коминът е чист и е строен специално за нея(в къща сме).като отворя вратата към терасата и пушека спира и камината работи нормално.някой може ли да ми помогне със съвет?
само да добавя холът ни беше свързан със голяма всекидневна без врата само че миналата зима това нещо го затворихме и сега са разделени и вероятно кубатурата е намалена защото сигурно камината е изчислявана при положение хол и всекидневна на едно.
дайте съвет как да реша проблема
Да не да имаш абсорбатор и да си с пвц и след като го пуснеш да дърпа нормално е камината да пуши защото е уплътнено на всякъде.Кубатурата няма никва връзка.
Тани - модератор
Сам си открил проблема! Просто камината ти няма откъде да дърпа свеж въздух!
LazarGanev - "Велик майстор"
Пускаш една тръба за въздух от камината към терасата(ако е възможно), но я изолираш, за да няма конденз!
lakosste - специалист
да дограмата е алуминиева.съгласен съм че е уплатнено но преди камината си работеше и със тази дограма защотот алуминиевата дограма е поставяна доста отдавна когато е правена и камината но просто кубатурата беше повече.ще се опитам да вкарам пресен въздух със траба но къде да я пробия.задната стена на камината е външна и мисля да пробия дупка отдолу под решетката където пада изгорялата и дупката да е навън.правилно ли ще е .в самия канал под решетката точно под нея има два отвора от ляво и дясно на този канал но те излизат отстрани на камината и явно не е достатъче въздуха.
LazarGanev - "Велик майстор"
Не мога да си представя тези отвори без снимка или схема, но въздуха трябва да стига до горивната камера. Щом задната страна е външна ще стане лесно.
lakosste - специалист
ето и малко нескопосана рисунка на камината.пунктирните линии са въздухопроводи които се намират в дъното на канала който е под решетката за пепелта.дано съм обяснил както трябва.
чакам помощ.благодаря
lakosste - специалист
ето и снимка

Прикачен файл

kamina.JPG
kamina.JPG (25.72 KиБ) Видяна 5900 пъти
lakosste - специалист
ето малко по подробно както бях обяснил по-горе като отворя вратата от ляво и спира пушека

Прикачен файл

kamina kamina.JPG
kamina kamina.JPG (41.02 KиБ) Видяна 5893 пъти
Palawnik - специалист
Това да пробиеш дупка под огнището е много добра идея. Когато я правиш измисли как да сложиш клапа за регулиране на въздуха.
  • 1
  • 2

Тема "проблем с камина" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: