Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
zmiori - специалист
Вземаш си една сим карта без значение кой оператор на предплатена сметка съвсем нова. Никой няма да знае номера
Всяка от тъпите нокий върши работа.
Монтирал съм десетки досега не съм имал проблеми. Само не бива да се пропуска срока на изтичане на действие на картата. И разбира се не трябва да му се вдига при повикване /аларма/. :)
angel_ov - специалист
A със датчици за движение? Някъде схемичка да видим :? Или това http://www.ebay.com/itm/NEW-Wireless-Ho ... 4d0ad37777
abcdefghijklmnopqrstuvwxz - майстор
zmiori написа:
Вземаш си една сим карта без значение кой оператор на предплатена сметка съвсем нова. Никой няма да знае номера
Всяка от тъпите нокий върши работа.
Монтирал съм десетки досега не съм имал проблеми.
Работил съм преди време в магазин за продажба на GSM-и, отварям чисто нова карта, активирам я на безплатен номер на оператора и я оставям в някой GSM. В картата няма никакви пари - не може да звъннеш на никого (ваучера се зареждаше отделно) само оператора знае номера.
Да ама след 2 дни някой звъни на тая карта, дигам и питам кого търси, куриоза е че търси човек със същото име като моето :?: .
Така че трябва да се провери дали GSM-a набира нормално след пропуснати повиквания и СМС-и без да са изчистени (прочетени).
Може да прочетеш и тук: http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... SM#p355063

PS: Правил съм подобно устройство със Сименс C35. Лошото на този модел е че е кофти за разглобяване - всичко се държи на пластмасови щипки и не се знае колко разглобявания ще понесе. Има и детски болести тоя модел - забива клавиатурата.
kolev_k - специалист
zmiori написа:
Телефона остава включен на зарядно но на 220в. /накак си по добре се държи/
Минали са 3 сименса през ръцете ми(не китайски,батериите-да).С оригиналните батерии всичко си е ОК.Но с вторите батерии(купешки,фабрични),като заредят,тел.изключва.Оригиналните имат диод към третата пластина,новите имат R.Там ли е причината или новите са на по-високо U,и сработва защита от повишено U?Доколкото знам литиево-йонни-те са на 3.6 и 3.7V. 0.1V да събаря телефона?!
hidrazin - майстор
kolev_k написа:
Оригиналните имат диод към третата пластина,новите имат R.
Защо мислиш така?
:partyman:
kolev_k - специалист
Отварял съм ги,мерил съм ги...
zmiori - специалист
Що не се сбиете заради това какво има. Сименс-и от серията А-C-S xx няма под път и над път.
Нокия 11хх има навсякъде за по 20-тина лева.
hidrazin - майстор
Е що да се бием? Сименси не съм човъркал много и просто ми беше интересно защо едни и същи батерии се правят във вариант с резистор и с диод. Пък и честно казано май батерии за GSM с диод за датчик не съм виждал. :?
lz1wvm - специалист
По-добрия вариант е,да се направи стабилизатор на 4-4,2 волта,вместо батерия.
hidrazin - майстор
lz1wvm написа:
По-добрия вариант е,да се направи стабилизатор на 4-4,2 волта,вместо батерия.
Да ама ако няма UPS като му развият бушона ще му звънне ама друг път. :)

Тема "GSM DIALER от стар телефон възможно ли е ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: