• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 16
Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
Pooh - майстор
Абе, не че ми е работа, но кое точно мислите да укрепи тия висящи във въздуха CD профили, които са посред нищото - дупката от дограмата? Мислех първо, че идеята е - конструкциите от двете страни да се хванат една за друга и така да се укрепи малко цялата люлееща се скара, но като прочетох:
bagera1 написа:
третото ЦД съвпадна с това от другата страна и ги свързахме с парче гипскартон
и взех да си мисля, че разчитате на "Добрия дух на ремонта" да укрепи конструкцията :?

Помислете сериозно кое как точно трябва да се направи и кога, защото от сега ми намирисва на сериозни проблеми с нишите - връзката им с тавана, предстенната обшивка, както и геометрията им (приемам, че са в суров вид, но двете кутии са различни като размери и ъгли). Не подценявайте укрепването на обшивката - клатещата се скара ще ви създава ядове тепърва.
bagera1 - специалист
това което си цитирал ме улесни за нишата, като същевременно ще е и за стабилизиране на двете стени
Pooh написа:
Мислех първо, че идеята е - конструкциите от двете страни да се хванат една за друга и така да се укрепи малко цялата люлееща се скара
Да, това е идеята а на ЦД които се падат пред вратата поставям по 2 директни окачвача-може би няма файда от тях но...

относно нишите на тавана се водим по твоя чертеж :prayer:
Изображение

ето и как сме свързали ЦД-тата през 50см- стабилно ли ще е?
Изображение
Изображение

относно геометрията, хоризонталният картон е пуснат по-широк за да може да се рендосва и изравнява- моя приумица, не знам дали правилна
лявата стена на лявата кутия има нужда от леко изправяне, като това е единственият проблем който констатирахме при меренето им, но това ще стане като правим тавана
тогава ще коригираме и дължините на външните страници
Изображение

приемам всякакви съвети и забележки :partyman:
bagera1 - специалист
Още малко материал
взех си отпуск за събота, един служебен бус и отидохме да вземем дограмата, крепежни елементи и пяна
изнесохме и старите врати, и мека мебел
днес продължихме да работим
ето и снимки

тук се радваме за последно на старата каса
Изображение

след намесата на кози крак, и трион касата си замина
вижда се и дебелината на изолацията
Изображение
Изображение

преборихме се и с касата на вратата
Изображение

ето го прозореца
Изображение

вратата
Изображение

и новият им дом
Изображение

снаждането на пистолета
Изображение
Изображение

стъклото
Изображение

и малко рязане на летвички за подложки- за съжаление късно взех зегето и порязахме малко с триона
Изображение
Изображение

обърнахме пистолета и постреляхме малко :lol:
Изображение

заклинихме и нивелирахме
Изображение

сложихме пяна покрай клиновете
Изображение

а след това навсякъде
Изображение

ползвахме пяна АКФИКС за пистолет а малките просвети попълнихме със същата но с накрайник, която ни остана от запълването на вертикалните тръби
Изображение
Изображение

ето как е от вънка
Изображение
Изображение
Изображение

а ето и снаждането- не е зле като за направи сам :)
Изображение

вратата седи там където я поставим благодарение на точни очи и нивелации
Изображение

доста съм впечатлен от стъклата, направих следната проба
отворих вратата като изчаках слънцето да нагрее мокета- очастакът на мокетът където слънцето пече през стъклото е с температура близка до този на сянка, а този който е изложен на пряко осветяване се загрява доста
също така има съществена разлика в температурите на външното и вътрешното стъкло :)

след като приключихме с пищола продължихме с нишите
преместихме едно цд на голямата че ни бяха избягали ъглите
Изображение

а след корекцията монтирахме гърбът
Изображение
Изображение

монтирахме и горната хоризонтална част на нишата, като поставихме едно УД за заздравяване и сложихме лунички за визуализиране
Изображение
Изображение

докато приятелката ми снимаше братовчед ми, как реже отвора за нишата
Изображение

аз поставях вата
Изображение
Изображение
Изображение

монтирахме картонът
Изображение

порадвахме се на направеното
Изображение

наложихме другото парче за да придобием представа за крайният резултат
Изображение
Изображение
Изображение

мислим че се справяме добре, другата седмица ще довършим стената и ще започнем тавана
Pooh - майстор
Не си предвидил място, за "вкопаване" на ивиците по стената. Трябваше да изнесеш цялата обшивка с 10-15см. (колкото си решил да е дълбочината на ивиците). Не е късно да го преправиш. Представи си го така - колкото е разстоянието от съществуващия таван, до нивото на равния окачен таван - толкова трябва да е разстоянието, от стената до обшивката.
bagera1 - специалист
Pooh написа:
Не си предвидил място, за "вкопаване" на ивиците по стената. Трябваше да изнесеш цялата обшивка с 10-15см. (колкото си решил да е дълбочината на ивиците). Не е късно да го преправиш. Представи си го така - колкото е разстоянието от съществуващия таван, до нивото на равния окачен таван - толкова трябва да е разстоянието, от стената до обшивката.
Много ще се смали стаята по този начин, защото и на отсрещната стена ще има картон а диванът ще е голям- 307/255см или 278/254см
Пропуснал съм да поясня че ивиците по стената ще са по-плитки и без изолация, като има два варианта за гръб:
Първият е шпакловане и изправяне на стената (за третата ивица сме предвидили гръб от картон който ще се изравни със стената) като дълбочината ще е около 7-8см при 9.5см на тавана
Вторият е лепене на картон за стената като дълбочината ще е около 6-7см при 9.5 на тавана
Дълбочината е с приблизителни размери заради кривата стена. Ще решим как да действаме след като направим стената и премерим дълбочината. Ако ни се стори плитко ще сложим още един слой гипскартон
bagera1 - специалист
време е за днескашната порция снимки
довършихме стената с нишите, пробвахме инсталацията за луничките, избрахме си вид крушки и почти размислихме за дивана на който се бяхме спрели
причината е че ще стане трудно излизането на терасата а за да стане лесно ще трябва да го поставим в средата, а по този начин ще изгубим много място

бяхме пропуснали едно УД за стената :mrgreen:
Изображение

започнахме с конструкцията за дъната на нишите
Изображение

Изображение

а това е дъното на голямата ниша
Изображение

и покривът и :-D
Изображение

продължавам със снимки на работата
Изображение

слагаме вата за звукоизолация
Изображение
Изображение

хванахме ЦД с ЦД за другата стена
Изображение

след като всичко беше стабилизирано продължихме с картона
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

затворихме кутиите
Изображение
Изображение
Изображение

ето и луничките
в ниша ще са по 4 като ще са на двоен ключ и ще се делят шахматно
взехме трансформатор към 12 волта- 250 вата като го вързахме преди ключа и ще го ползваме за около 50вата диодни крушки
спряхме се на по-мощен за да може да сложим и обикновени 12 волтови крушки- ако някой ден решим

най ни хареса лявата крушка която е с 3смд диода
средната е обикновена но загрява адски много
дясната е с много диоди като не ни впечатли с нищо
Изображение
Изображение
Изображение

отново тъпчем вата
Изображение
Изображение

и продължихме със затварянето
като разгледах снимките забелязах една грешка-картонът свършва на ъгъл
надявам се да няма проблеми
Изображение
Изображение

последния картон не го сложихме че токаджията изчезна а аз ток не пипам
Изображение
Изображение

радва ни как се получава, другата седмица ще продължим с обръщането на прозореца
ferrari4456 - специалист
Защо не махнахте мокета или каквото е там от пода?
bagera1 - специалист
лепен е, ще слагаме паркета върху него
беше пран за тази цел но май пак ще трябва :?
bagera1 - специалист
и нека бъде светлина

Изображение

отражение от прозореца
Изображение

Изображение

днес не свършиме кой знае какво
купихме лунички и ги монтирахме- много ни харесва как се получава
прекарахме инсталацията за климатика и пробихме дупка към терасата
заиграхме се и с водната нивелация с тавана но нещо сме сбъркали, другия път ще го правим

имам и няколко въпроса
ще обръщаме пистолета с гипскартон като го подпъхнем под дограмата
удачно ли е да лепим рамката от гипскартона върху изолацията
или ще трябва и да разкъртим изолацията покрай прозореца и да редим конструкция

това което стърчи под прозореца е изолацията- панелът стърчи едва около сантиметър
Изображение
Изображение
Изображение

другия въпрос е за тапети
мислим да слагаме тапети на стените но как стои въпросът с по-нататъшното им сваляне, няма ли да се увреди картонът и гипса
мисля да щпакловам само фугите и винтовете и да намажа всичко с латекс и след това да лепим тапетите

нишите ще са с тъмен латекс- как да отделим ъглите където ще се срещат с тапетите
VW club forever :-D

Супер е станало ;) Относно луничките първата от ляво на дясно --> Свети най-добре според мен. :cool:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 16

Тема "Панелката- стая по-стая" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: