Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
плюсминус - помощник
Здравейте, имам следното питане.
Искам да монтирам "алармена" система в къща и при необходимост да се активира като паник бутон. Елементите в системата са: Сирена(от тези на аларм. с-ми 120дб.) захранване(тук не разбирам), да е вход 220в. изход за сирената 12в. Ключът за пускане ще бъде в помещението което се обитава и от там ще въри кабел 220в. до стрехата на къщата където ще бъдат трафа и сирената и при необходимост да се пуска.
Ходих до фирми малки и големи които продават с-ми за охрана на обекти, но въртят нещата да си купя готова алармена система която започва от 90-100лв. и на горе. Аларма имам, седи в кутията с всичките чарколяци, но хората за които ще го правя няма да се оправят с нея. Идеята е все едно да си палят лампата(с ключ подобен на тези за осветление- за сирената), пускат при необходимост сирената да вие и после цък и спира. Дано съм обяснил добре и се надявам да ми помогнете.
Благодаря предварително. :)
sstefanov - майстор
Захранване - ключ - сирена.
Цък - вие - цък - спира.
плюсминус - помощник
sstefanov написа:
Захранване - ключ - сирена.
Цък - вие - цък - спира.
Това е идеята :-D , но какво да си купя? Защото при "специалистите" ме убеждаваха, че такова животно нема. :?: сирените им били с някаква електроника която само платката на алармата може да активира/свири и какво ли още не.... а аз искам нещо елементарно.
miro_800 - специалист
Карах един бус, който имаше сирена, която свиреше като аларма.Беше вързана на клаксона.Редеше си мелодиите без проблем.Собственоръчно я махнах и сложих обикновен клаксон.Нещо такова беше
http://www.shop.m-autotuning.com/produc ... product=87
sstefanov - майстор
плюсминус написа:
...но какво да си купя...
Захранване, ключ, подходяща сирена и свързващи кабели.
fikata - майстор
Първо си харесай сирена. Има такива и на 220V.
Моето решение, което ми служи вече 15 години е: захранване 220V-ключ- контакт- адаптор 220/12V- сирена. Конкретно в моя случай ползвам пир датчик от китайски прожектор между ключа и контакта.
zmiori - специалист
Тоя номер със : захранване-ключ-сирена ставаше ама за старите сирени. Новите са малко по умни /идеята е да не "продухва" ушите на монтажника при първоначално пускане/.
Захранване с 12 В /+ и -/ и управляваш /+/. Ключа трябва да отнема тоя /+/ и тогава ще има вряката кряката.
ivanovbg - майстор
Сирената би трябвало да е със защита против отваряне. Просто едно ключе може да се изведе. Едно време слагаха такива защити.

А ако хората дето ще я слагат няма да се оправят с алармата, потърси други- знаещи.
zmiori - специалист
Затова писах че сега са малко по-умни. Тампер ключа /за който ти казваш/ може и да е тиха аларма може и да не работи може да се "вкара" и в "управляващата" верига.
До колкото разбрах колегата иска сам да си го прави. /ако си купи "свирка"/ Ако си наеме човек това вече е друга "бира". Тогава въпроса му е абсолютно излишен.
плюсминус - помощник
Гледах днес сирена на 220в. - 50лв. Тези алармаджийските, сирена+траф+някаква платка+кутия = 50лв., че и от горе .... е то излиза колкото готова алармена система.
Тези сирени от алармите не може ли да им се пусне 12в. директно и да свирят? И ако е толкова сложно, вариант да сложа тромби за автомобил нисък+висок тон =10лв. и да ги вържа с адаптор=12лв., пускам ток на адаптора - тромбите свирят, спирам му тока - спират.... Толкова ли сложно нещо искам да сглобя?(нещата ми изглеждат прости, но дали е така)?

Тема "Алармена система?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: