• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Чаро - Акълия
alsted написа:

Ново питане: какво е мнението ви за замазването на тези тръби? Ще ме посъветвате ли да останат открити? Ще изкжете ли съмнения в надеждността на снаждането?
Това многослойни тръби ли са (с алуминиева вложка) с резбови фитинги? :?
alsted - майстор
chapara, смяташ, че има вероятност да събори плочките?
Чаро - да, защо?
VLADO66 - майстор
alsted написа:
Чаро - да, защо?
Направил ли си 72 часови проби под налягане :? Няма да ти събори плочките.
alsted - майстор
Вчера като ги направихме въпросните отклонения, напълнихме системата и запалиха парното. Системата наистина е затворена, та бяха дадени указания да го "надуят" за проба. Днес още не съм ходил, а мога да изчакам и до утре щом е важно. И на мен не ми се вярва от температурно разширение да паднат плочките :? Металните тръби имат доста по-голямо такова, а не съм и чувал за такъв проблем. Ако някой все пак е имал такова премеждие - да казва. Да уточним все пак опасенията: трипластова, с алуминиева вложка тръба се разширява опасно от топлината или налягането?
VLADO66 - майстор
alsted написа:
... Да уточним все пак опасенията: трипластова, с алуминиева вложка тръба се разширява опасно от топлината или налягането?
Алуминия за това е сложен да не се разширява опасно :wink: Пробата се прави по температура и налягане заради връзките тръба-адаптор за течове.
chapara - майстор
alsted написа:
Плочките от температурните разлики ще се състарят преждевременно, ще имаш температурни загуби, а и на фитингите мазилката не влияе благоприятно. Какво толкова ще ти се ускъпи? :roll:
jekasus - майстор
Тези тройници, ако са китайски или калпаво събрани, след време ще текнат.

Не бих ги оставил под мазилка.
alsted - майстор
VLADO66, фактически пробата е направена.
chapara, изолация имаше и е налична. Проблема е, че трябва да се вкопава. След доводите ти обаче ще вземе да се жертвам :-D
jekasus, постарах се при сглобяването, ще подскажеш ли някакъв критерии за надеждно събиране? То днес какво не е китайско, а и как да разбера. Какво им дефектира толкова? Гумените уплътнители? Макар, че много ми се не вярва варта да ги разрушава тотално, бих могъл да ги боядисам, да ги увия в найлон ... ?
Наплашихте ме. Кажете по-конкретно каква е вероятността да протекат след някакво време. Не, че не съм рязал залепени плочки поради всякакви причини, но ако вероятността за проблем е значителна, да вземе да се откажа?
И ново питане: Имам ~20 санти да повдигам пода. Какво ще кажете да го направим с YTONG? Кое за термоизолация е най-евтино (освен сгурията)?
Чаро - Акълия
Лира ли ще има там? Не е добре с тези тройници. Аз не бих ги оставил. Вземи на заем/под наем преса и ги смени с прес фитинги.
Вероятността да текнат е голяма!
До тях поцинкована тръба ли ми се вижда :? , тя за какво остава там?
alsted - майстор
Поцинкованата тръба е водопровод, направен отдавна. Налагà се да разглобявам за корекции, но за цялостна подмяна не можеше да се говори. Исках да направя да може да са на отделни бойлери - не!
Лира - не - радиаторче.
Реших - ще оставя фитингите и тръбите външно да ми е мирна главата.
Какво най-евтино ще ми препоръчате за термоизолиращ пълнеж на пода?
  • 1
  • 2

Тема "Облепване на PVC Ø110 с фаянс?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: