Най - вълнуващия въпрос зимно време.
syncho - майстор
Точно това поведение на горелката показва, че произвежда много по-голяма мощност от колкото е необходима. Може би се дължи на топлото време на последък, но ако това се случва и зимата очаквай завишен разход на гориво.
filmatoplo - майстор
+1 :) , не разбрах дали има свързан стаен термостат към горелката , или горелката работи само по температура на котелната вода .
Strahil - специалист
vivi1975 написа:
Защо FilmaToplo не каже, колко горелки Ерато GP върнаха Гърците,Французите, защо Италианците си прекратиха договора с Ерато?
Биотех е добра горелка и работи надеждно за разлика от доста други.
Лабиринта за настрийки не е голям, просто трябва да попрочетеш мъничко.
Хардуеара е копиран от ШВЕДСКАТА ГОРЕЛКА IVABO, които много малко хора тук познава.
И не на последно място Биотех не бих казал,че е копие а друг продукт.
Пиша Ви тези неща тъй като познавам хората, които я произвеждат, те поне обръщат внимание на клиентите си, а не като колегите купи си па после се оправяй. И винаги ти "Клиента" си виновен.
Аз разбрах че Симе започват да продават горелките на Ерато ,къде видя че никой не ги иска....http://www.viadrus.cz/automatic-solid-f ... ml?lang=en , http://www.red365.it/en/p230-practika.html ех типично по български се плюе ма нейсе..ще изчакам да видя довoлни клиенти ползвали я 2-3 сезона горелки на Биотех ,че да взема решение за себе си. Но добре е да има нови горелки на пазара - успех .
corropt - напреднал
Нямам стаен термостат. Тук доста прочетох по темата и на есен ще купя може би безжичен. Сега работи по температура на вода като максимума е 65 когато започва да гасне, а почва да пали на 56 с продухване докато зареди пелети и ги запали става към 51-53 градуса. Опитите ги правя при темепература около 10 градуса. На есен след като заработи на пълни обороти ще споделя и разхода на пелети и повече подробности.
vladislavpet - напреднал
сложи си задължително стаен термостат.......а пушенето- ...пробвай да намалиш количеството на първоначалното зареждане с пелети..
nasko_nerva - специалист
Голяма реклама им правите на Ератовските горелки из форума. В теми за други горелки повечето постове са за ерато. Човек остава излъган като влезе да прочете нещо. Ами отворете си една тема за GP 20...25 и прочие и там да ги обсъдим.
syncho - майстор
nasko_nerva и аз съм на същото мнение, но като кажа нещо и излизам или предател на българското или безскрупулен търговец или не знам си какъв, а простичката истина е, че това са едни посредствени горелки и има хиляди други варианти.
BatkatA® - напреднал
Здравейте колеги.

Време е да подновим темите ми се струва :)

Предполагам че тази година има нови потребители на този модел горелка и ще може да обменяме опит.

Имам въпрос:

Някой има ли представа кой е реалния производител на тази горелка и по- специално кой разработва софтуеърът и.

Отделно имам въпрос относно гъвкавият маркуч на шнека - цените се двийа токоло 60-100лв. за линеен метър което ми се струва нереално висока цена. Намерих няколко фирми които продават такива маркучи (огнеупорни) в порядъка на 12-15лв на линеен метър.

Поздрави.
Тони
Здравей .
Отоплявам два етажа по 70 m2 със котел BOSCH 24 kw и горелка Biotech 35 kw вече 4-та зима. Разхода на пелети при мен е различен (според темперетурата на вън). В студени дни и нощи, когато навън е (-10 - 15 ) разходът е стигал и до 3 чувала за 24 часа . При темперетура в стаите 22.5 през деня и около 19,5 - 20 за времето от 22:00 до 06:00. При темперетуа на вън около 0 до +5 градуса -->1.5 - 2 чувала (със стаен термостат управлявам горелката) . В къщата имам 3 лири стоманени -не им помня точничят размер , но плажна кърпа се лови на тях , 36 глидера на H500мм - разпределени в 3 радиатора и 55 глидера на H600мм - разпределени в 4 радиатора . При монтажа на горелката дойдоха двама майстори, който измерваха пелетите който падат от шнека, мериха коминна тяга, изгорели газове с газ анализатор ............... - общо 5 часа настроийки, паления, гасени на котела и какво ли не. Накрая казаха че са готови и се разплатихме, а за мен остана да сипвам пелетите и да им се обадя след време да споделя за разхода дали съм доволен :-D

п.п. Нямам изолация на къщата, само сменена дограма ( ПВЦ )
п.п. 2 Стойностите в червено са нагласени на горелката, другите са си фабричните.

Прикачен файл

stoinosti.jpg
stoinosti.jpg (87.99 KиБ) Видяна 2298 пъти
Колеги здравейте.
Пиша от акаунта на приятел
моят е BatkatA®, но имам проблем с влизането дава ми грешка.
Направих безумни опити да се свържа с подръжката на форума, но съдействието от тяхна страна е нулево.
Някой от вас има ли такъв проблем? До колкото разбрах форума е бил хакнат и е имало проблем с юзерите.
Не мога да се регистрирам наново защото имейла ми е в базата данни и ми казва че немога да го използвам.
Писах на Filmatoplo i LazarGanev на лично, но нямам отговор. Може би не получават съобщенията ми.
Ако е така имам молба да ми пишат на batkatatoni@mail.bg

Или всеки който може да ми съдейства може да ми пише на този имейл.

Благодаря Ви предварително.

Тема "Пелетна горелка BIOTECH 35" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: