Едно от предположенията е желязна хлороза - изсветляване и пожълтяване на листата, дължащо се на железен дефицит. За това си има течен тор.

Не съм го ползвал.
Една баба казва, че ако листата на доматите са жълти то ги е нападнала бактерия. По-старите листа се накъдрят и краищата им пожълтяват. Растенията се развиват слабо и постепенно изсъхват. При силна зараза по стъблото се образуват надлъжни жълти пукнатини, които понякога се разтварят при възлите и образуват рани. Основен източник на зараза са семената.
Относно температурата, при мен денем на 10 см в почвата е около 15 гр. а нощем около 12. Чета, че препоръчват разликата между почвената и въздушната температура да не надвишава 6-8°, но това мога да го постигна само в лабораторни условия
