Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
Здравейте колеги. Като махнах стария паркет видях, че имам 20 мм разлика от плочките в коридора и бетоновата основа в стаята, където ще се слагат плочки. Искам да попитам мога ли да компенсирам тази разлика само с лепило за плочки. И ако да, кое точно, че те са еластични и какви ли не други ?
al4o - специалист
Според мен си трябва замазка :? Ама нека спецовете кажат
l_bonev - специалист
2 см. без замазка няма да стане.
VLADO66 - майстор
Плочката е 0.8-1см и 1 см. лепило.За да не ти излезе скъпо смесвай лепилото с цимент 1:1.Отвореното време за работа малко намалява но по здравина е същото като чистото лепило даже и по-здраво.
jekasus - майстор
Че на вратата разликата е 2 см, а по-нататък в стаята проверява ли нивелацията на пода?
VLADO66 - майстор
jekasus написа:
Че на вратата разликата е 2 см, а по-нататък в стаята проверява ли нивелацията на пода?
И аз преди малко си го мислех това-компенсира се 2-та сантима в началото и след това може да не е под нивел/хоризонтално/.
jekasus - майстор
VLADO66 написа:
компенсира се 2-та сантима в началото и след това може да не е под нивел/хоризонтално/.
Да сложим 90 см от вратата, все пак толкоз се отваря д/г. :-D
Направих замазка и сега нивото ще дойде точно. За съжаление има неравности и ще трябва да компенсирам с лепилото на плочките и нивелира. Друга идея нямам.
stiv1961 - майстор
tilatus написа:
Направих замазка и сега нивото ще дойде точно. За съжаление има неравности и ще трябва да компенсирам с лепилото на плочките и нивелира. Друга идея нямам.
:?
schuldiner - майстор
Ако имаш други стаи за изравняване, пробвай с шприц на бетона и 2 см мозайка (нешлайфана, без армировка). Докато е влажна чудесно се нивелира, а после си се озъбва достатъчно, за да има на какво да хване лепилото за плочките. Мисля, че това е най-подходящото решение по принцип.

Тема "Компенсиране на 20мм само с лепило за плочки?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: