Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
Антоанета - напреднал
Здравейте! Съвсем съм нова на терена и имам куп въпроси. Искам да направя пейка. Грубо казано - два метални панела за страници с отвори /като прозорци/ в горната част. В тези отвори се поставят една дъска за сядане /на хоризонталната част на прозореца/ и една за облегалка /на вертикалната/. Въпросът ми е по какъв начин да закрепя цялата конструкция за да бъде стабилна и да не се люлее на ляво и на дясно? Аз си мисля за една сглобка, каквато имаше на металните кревати с пружини. Ако мислите, че става, от къде мога да взема такива? Други идеи за сглобяване? Благодаря Ви!
tysonlkr - специалист
Аз не схванах идеята, защо искаш сглобка, а не просто да ги захванеш с болтове :?
Искаш да пренасяш пейката в разглобен вид ли :?

Една скица на замисъла ти би била много по разбрано от 100 написани думи. :wink:
gogo7777 - майстор
Между страниците трябва да се заварят 2 диагонални или 4 хоризонтални профила. Иначе винаги ще се клати и скърца :-D . Самата дъска(и) се захваща с коларски болтове. Другия вариянт е да има две напречки между дъската и възможно най-долната част от металните страници.
Антоанета - напреднал
Да, искам да се разглобява. Изпращам и снимки на "схемата" и елемента, с който да стане сглобката. Не изпращам снимка. Как да прикача файл? Открих! Е, файлът е по-голям от 1МБ, не изпращам!
VLADO66 - майстор
viewtopic.php?f=15&t=5265&hilit=%D0%BA%D0%B0%D1%87%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5+%D0%BD%D0%B0+%D1%81%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%BA%D0%B8 :wink:
Антоанета - напреднал
Благодаря на velsi, направих си файла по-малък и го изпращам.
Х-образния профил го нарисувах за да визуализирам едно от предложенията /gogo777/, но ако го използвам, пейката няма да може да се разглобява. Тя трябва да се транспортира.
Дали ще се получи ако само сложа 4 бр. от креватните сглобки на седалката и евентуално две за облегалката?

Прикачен файл

IMG_4462 small.JPG
IMG_4462 small.JPG (39.54 KиБ) Видяна 5323 пъти
VLADO66 - майстор
Няма да стане с креватните сглобки защото имат луфт,а с метален П профил хванат за дървото който влиза плътно в "прозорците".Без Х-иксове.
inspo - майстор
Захващането може да стане и с два винкела ( Г - образен профил) заварени за металната страница .
На винкелите се пробиват дупки и за тях се хващат дървените части посредством коларски болтове с крилчати гайки за по лесно разглобяване.
За по стабилно в долния край може да се хване по същия начин една вертикална дъска .
Лично аз не бих си направил пейка с метални страници желязото е много неприятно на допир.

Прикачен файл

Untitled.JPG
Untitled.JPG (29.94 KиБ) Видяна 5314 пъти

Прикачен файл

IMG_4462 small.JPG
IMG_4462 small.JPG (14.33 KиБ) Видяна 5314 пъти
Антоанета - напреднал
Vlado66 и inspo, супер сте! Сега изпращам П-образен профил. Vlado66, това ли имате пред вид?

Прикачен файл

IMG_4464 small.JPG
IMG_4464 small.JPG (35.61 KиБ) Видяна 5307 пъти
VLADO66 - майстор
Това имам впредвид,обаче знаеш ли колко ще тежат тези страници :cry:

Тема "Сглобка за метал и дърво" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: