Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
MIRO_073 - майстор
hidrazin написа:
Никъде не съм казал че е правилно да се произвеждат в цокъл Е27 ламби за 12V. Факт е обаче че ги има. Дано се сещаш за асансьорните нисковолтови ламби с цокъл Е27. Доста дядо Колевци и баби Гинки се чудеха защо като си откраднат крушка от асансьора у тях гърми. :lol:
:partyman:
То и в заводите има с Е27 на 12,24,36,42V ама са със специално предназначение. А в тези асансьори от преди 40-50 година има такива щото в соц държавата ни какво ново е излязло. Всичко беше планово и типово. Внос нямаше камо ли завод да прави различни фасунги.
drastar - специалист
hidrazin написа:
Никъде не съм казал че е правилно да се произвеждат в цокъл Е27 ламби за 12V. Факт е обаче че ги има. Дано се сещаш за асансьорните нисковолтови ламби с цокъл Е27. Доста дядо Колевци и баби Гинки се чудеха защо като си откраднат крушка от асансьора у тях гърми. :lol:
Има ги все още, и дори произведени от филипс, осрам и......
проблемът е, че българинът е беден, и е принуден да разбира от всичко.
Когато за първи път клиент ми се обади да му сменя крушките, си помислих, че се бъзикат или , аз нещо не съм разбрал. :drinkers:
hidrazin - майстор
MIRO_073 написа:
Има стандарти Хидразин.
Би ли ни осветлил в кой стандарт се фиксира работното напрежение за цокъл Е27 ? Щото в 7004-21 не се споменава за минимално работно напрежение. Ще бъде полезно за мен и четящите темата.
MIRO_073 - майстор
hidrazin написа:
MIRO_073 написа:
Има стандарти Хидразин.
Би ли ни осветлил в кой стандарт се фиксира работното напрежение за цокъл Е27 ? Щото в 7004-21 не се споменава за минимално работно напрежение. Ще бъде полезно за мен и четящите темата.
http://www.bds-bg.org/bg/standard/?ics_id=4526
hidrazin - майстор
Цитат ако обичаш.
Junak - майстор
И откъде да го вземе цитата? Той, стандарта, пари струва :-D
Не е като copy-paste от Нета :-D
MIRO_073 - майстор
Junak написа:
И откъде да го вземе цитата? Той, стандарта, пари струва :-D
Не е като copy-paste от Нета :-D

Всички стандарти струват пари. А които иска да си го купи. И от нета може да се научат много неща, ама някои не може да се научат от нета.
darken_nz - специалист
Нещо го има все на Енглиш. :roll:
Не за друго, а просто, защото ми стана любопитно.
MIRO_073 - майстор
Колегата от енергото си за**а темата нещо.

Тема "12v градинско осветление?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: