• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 17
Всички въпроси за вилата.
единак - специалист
Сякаш много ти идват коловете. За 4м слагаш 4 кола, или бъркам? Спокойно ще ти стигнат само 3, да не казвам, че аз дори бих оставил само по един в двата края. Особено, ако ще слагаш от дебелата телена мрежа, дето едва ли не сама се носи.

Впрочем, този вратник за какво ще ти служи? Подход за колата ли ще си правиш?
VLADO66 - майстор
На коловете на вратите трябва да се сложат обтяжки на 45 градуса.
nv952 - майстор
единак написа:
Сякаш много ти идват коловете. За 4м слагаш 4 кола, или бъркам? Спокойно ще ти стигнат само 3, да не казвам, че аз дори бих оставил само по един в двата края. Особено, ако ще слагаш от дебелата телена мрежа, дето едва ли не сама се носи.

Впрочем, този вратник за какво ще ти служи? Подход за колата ли ще си правиш?
Ти къде ме сложи с кола.Аз още книжка не съм взел :-D ,но по принцип там като ходим не влизаме защото имаме място пред самата входна врата от другата страна.
А за коловете поразмислих ще са 3 най в ляво до стената един в средата и един за който ще се хваща оградата и вратника. :)
mitron - специалист
Няма за какво де се притесняваш ако сложиш циментови колове имах ги в градината около 13-15 броя които си стояха там около 5 години и миналото лято ги ползвах за ограда, около 20 метра е дълга свършиха чудесна работа а те самите не са мръднали перфектни са имам и снимка но не мога да я кача. Направих дупки с размери около 30см. на 40см. дълбочина и ги циментирах използвах оградна мрежа без обтяжни телове
nv952 - майстор
бетоновите колове знам че са здрави но някак си по прегледно ми изглежда с метални.На съседа оградата е изцяло от метал и няма тази ограда която ние знаем (дето се навива на руло) Изображение.и като ги боядиса се получи много яко.
imegogo - специалист
според мен бетонни колове вкопани и бетонирани после между тях изкопаваш малко правиш кофраж и наливаш бордюрче в което на около метър слагаш куки да вържеш мрежата отдолу за да не се пъхат животни
Johny - майстор
Ето го моето решение. Снимките са от 2009-2010г. Коловете са от вторични Ф63мм. За 4м три кола са достатъчни-през 2м+1 от другата страна на вратника + 1 за портата, общо 5бр.
По логика си млад, значи ще го гледаш дълго. Прави го красиво, за да не се ядосваш после, че си спестил някой лев.
Функционално и евтино е с бетонови колове. Красиво и по-скъпо е с метали и дървени. Кеф цена няма.
Утре, ако не забравя, ще ти снимам още две красиви решения, като ида на вилата.

Прикачен файл

P5260738-2.jpg

Прикачен файл

P5301906_02.jpg
nv952 - майстор
Johny написа:
Ето го моето решение. Снимките са от 2009-2010г. Коловете са от вторични Ф63мм. За 4м три кола са достатъчни-през 2м+1 от другата страна на вратника + 1 за портата, общо 5бр.
По логика си млад, значи ще го гледаш дълго. Прави го красиво, за да не се ядосваш после, че си спестил някой лев.
Функционално и евтино е с бетонови колове. Красиво и по-скъпо е с метали и дървени. Кеф цена няма.
Утре, ако не забравя, ще ти снимам още две красиви решения, като ида на вилата.
ей тва много ме изкефи.Особено розите,баба има голям мерак да сеем само рози по оградата.Ще чакам другите снимки.
и още нещо знаеш ли височината от земното ниво до върха и на тази част която е в цимента.
Johny - майстор
Ето ги и обещаните снимки:
Моите колове по спомени са 2.30-2.50м., като над бетона са около 1.80м. Копаеш тясна канавка 20-25см, правиш кофраж само за частта над земята, забиваш малко кола в замята, за да не падне и бетонираш. Мрежата е от онази зелената, дето е прахово боядисана 1.50м.. Арматурното желязо по средата го сложих заради животни.

Прикачен файл

1.jpg

Прикачен файл

2.jpg
NeoBoss - специалист
@johny много красиво поздравления, до момента колко високи са станали "борчетата" и розата. Идеално решение е за проблемите със височината на ограда. Ако имаш възможност да качиш прясна снимка за да се види точно идеята :-D .
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 17

Тема "Ограда-колове и врата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: