• 1
  • 2
Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
SongBird - специалист
Здравейте,

Преди два дена ме събуди някакъв адски трясък. Оказа се, че мазилката в банята е паднала. Предупреждението беше една цепнатина която бях забелязал преди ден. Това колко вероятно ви се струва, трябва ли да се притеснявам или да тегля една майна на майсторите дето са го мазали и да преминавам към ремонта?

Второ. Ремонта. Мисля да го заменя с водоустойчив растерен таван. При това ми се ще да го монтирам сам. За протокола никога не съм правил такова нещо, не съм кой знае какъв майстор и ще разчитам на здрав разум предимно....

Големината на помещението е в картинката по-долу. Четейки тази тема, и постовете на Pooh. Мисля, че ще ми трябват (според размерите дадени тука):
4 L профила
1 Т носещ (ще е отляво по дългата страна)
3 120см Т (отляво на носещия)
7 Т 60см (4 перпендикулярно на 120ките и 3 като продължения на 120ките)
3 окачвача (нали само носещия се окачва?)

Съжалявам за описанието, но тепърва се уча да чертая.

Toва са размерите и заради бойлера има 60*60 в горния десен ъгъл. Това води до определена твърдост в разпределението, защото не вярвам, че ще мога да монтирам тавана над бойлера. Как мислите, зле ли ще е естетически?
Изображение

Бойлера е на приблизително 6/7см от тавана, не виждам как ще направя окачването над бойлера, което ще да означава, че ще трябва да режа панел по контур на бойлера, някакви съвети от естетическо и практическо естество ще може ли да дадете?

И, последнo, L профила през колко см да го задюбелявам? Тука има някакви серии дадени - какви са разликите? Само визуални ли или има и функционални и съществени разлики?

А, ето го бойлера:
Изображение
jekasus - майстор
Хубаво, че не беше вътре.
Само един въпрос - вентилатор? и каква врата на банята? Два станаха :-D
SongBird - специалист
Вентилатора е на стената горе вляво и е на поне 20см от тавана. Вратата е алуминиева и е долу вдясно.
jekasus - майстор
Вратата е плътна. Има ли декоративна решетка в долния край?
Имаш проблеми с влага, понеже просто така мазилка не пада. Да не стане и новия таван на "лайна".
SongBird - специалист
Плътна алуминиева с огледало без решетка за проветрение
ама аз си я държа отворена след като се изкъпя и с включен вентилатор.
torbalan - Дървен философ
Сефте виждам толкова хубаво отлепена мазилка!

Майсторите добре са претупали работата...
mrdds - специалист
Смени си вентилатора в банята с датчик за влага.Има много по-добър ефект.

Стандартно ги закачват на осветителния кръг и вентилатора работи само докато се къпеш,като излезеш и гаснеш лампата и отиде работата.
SongBird - специалист
mrdds написа:
Смени си вентилатора в банята с датчик за влага.Има много по-добър ефект.

Стандартно ги закачват на осветителния кръг и вентилатора работи само докато се къпеш,като излезеш и гаснеш лампата и отиде работата.
На осветителния кръг е, да, но винаги внимавам да оставям включен вентилатора (светната лампата) поне 30м след като се къпя...

Какво ще кажете за разчета от профили, който съм дал по-горе?

[edit]И, за L профила, с какви дюбели и през колко см да ги хващам. За стена тухли 4ки.
jekasus - майстор
SongBird написа:
mrdds написа:
Какво ще кажете за разчета от профили, който съм дал по-горе?

[edit]И, за L профила, с какви дюбели и през колко см да ги хващам. За стена тухли 4ки.
Никой не отговори на питане :-D
Опит нямам с такива тавани, един-два да съм направил досега , дребни по 3-5 м2, но не бях аз, който смятал профили :-D
L-профила ще го боцкам през 30 см, както и UD профила. По-точно кривините по стените ще покажат къде точно да фиксираш. Ако лабав дюбела, навиваш странично рапидка за гипскартон, става "бетон" :-D и не бий "четворката на "удар" с перфоратор - така съвет, майсторски :-D
N.Georgiev - специалист
Доста бани със скъп фаянс L профила съм го лепил ползвам двойно залепващо за фиксация и полиуретанов силикон .А ако смяташ да слагаш дюбел пирон ползвай 6/40 ( достатъчно е да хване в мазилката ) и ги бий в фугите на плочките .
  • 1
  • 2

Тема "Падна ми тавана в банята. Мисля да го сменям с растер?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: