• 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 27
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Tsilkov - майстор
Аз имам вана заради децата - общо взето стои като паметник. Най-практично е зидана душ кабина с плочки и стъклена врата и вентилаторче над нея. Като се къпеш никаде не мокриш и парата само там стои.
Махай и тая глупава врата от спалнята и боди там душ-кабината (сега минаването между нея и мивката ще е с пирует), кенефа малко по към вратата и мивката на плот срещу вратата с голяма огледало. Хубаво нещо е прекия достъп от родителската към баня ама тва се прави на къде по-големи къщи - сега е на свинче звънче и само проблеми прави (а да и ще шуми през вратата).
ArturDent - Почти Безобиден
И при мен е зидана душ кабина. Просто мразя обикновените душ кабини - направо получавам клаустрофобия. Да не говорим че за да си почешеш г...за трябва да си удариш ръката в стените.

Вана и аз имам заради децата, с всичките му там дюзи, масажи и т.н. Зимата само там къпем децата. Пълним я и ги оставяме там за час да се бълникат. Изтичат им всичките сополи... Аз и жената я ползваме по 1-2 годишно.
boqnkov - специалист
Убедих жена ми да разкараме дрешника. Сметнах и колко квадрата ще лапне дрешника и колко реално използваема площ ще има и съответно с голям гардероб. Естествено гардероба надделя. А и спалнята стана доста по - просторна. Махнахме вратата от спалнята към банята и наистина се отвори пространство и в банята. Душ отделението мисля да е с алуминиеви профили и нещо като опушен релефен плексиглас с плъзгаща врата. Размерите са 110 / 110 аз съм 75 кг., жена ми е 50 така, ч мисля, че това ще е достатъчно. Това изпълнение ми изглежда и по - практично и повече ми харесва. Идеята е да не става във вода целия под на банята.

Прикачен файл

18.04.2013.jpg
boqnkov написа:
...аз съм 75 кг., жена ми е 50 така, че мисля, че това ще е достатъчно.
Всички в началото сме така, после ставаме 75+ кг.
boqnkov написа:
Идеята е да не става във вода целия под на банята.
И на моята жена беше такава идеята ... гледай третата снимка ....
Lub0o - напреднал
boqnkov разгледай в този сайт има красиви къщи,аз мисля другата година да строя къща и също като теб съм на кръстопът.Гледам къщи до към 100кв.,ще следя темата с интерес.
http://ispdd.com/standard_project_detai ... g=bg&id=37
vsterev - специалист
Вие сериозно ли сте готови да дадете 2000 лв за проект на "типова" къща от 89 кв.м. При условие, че за по-малка сума можете да ви бъде направен индивидуален проект съобразен с разположението на парцела и отговарящ конкретно на вашите изисквания и нужди ? Аз лично тръгнах по вашия път питах, разпитвах и най-накрая стигнах до извода, че "типовите" проекти са с цени по-високи от тези на индивидуалното проектиране. Питайте тук във форума има хора, които се занимават с проектиране и могат да ви бъдат полезни.
Последна промяна от vsterev на ср апр 24, 2013 10:53 pm, променено общо 3 пъти.
Tsilkov - майстор
Истината е че сайтовете за типови проекти (независимо хубави или лоши) са само една прикрита реклама на проектантски и консултантски фирми. Към днешна дата и за нашата държава такова чудо като "типов проект за еднофамилна сграда" е само една мечта лишена от смисъл. Единствения смисъл от тези сайтове е да поразгледаш различни къщички систематизирани по квадратура, но при нивото на проектите на някои от сайтовете и това е под въпрос :проба:
Tsilkov написа:
Към днешна дата и за нашата държава такова чудо като "типов проект за еднофамилна сграда" е само една мечта лишена от смисъл.
:idea:
boqnkov - специалист
ArturDent написа:
Tsilkov написа:
Към днешна дата и за нашата държава такова чудо като "типов проект за еднофамилна сграда" е само една мечта лишена от смисъл.
:idea:
+1
Нещата които виждам по тези готови проекти... ами не ми харесват. За тези изисквания, които аз имам, не съм видял нито един от готовите проекти да ги има... Най - вече това с оделен хол и кухня с трапезария. Всичко е въпрос на вкус. Аз лично виждам доста плюсове в това решение и не налагам мнението си на никой. Живял съм на не едно и две места и малко или много съм си правил изводи от разположенията и функциите на жилищата. Живял съм и с хол и кухня на едно и отделно. Харесва ми отделен хол и кухня, защото:
- Ако има гости, можеш спокойно да ги настаниш да спят в хола и сутринта ти спокойно да си си в просторната кухня с трапезария, без да се налага да ги притесняваш.
- По рационализирано отопление / охлаждане
- Няма миризми от готвене (за тези които готвят)
- усещане за повече стаи
- хола остава по - чист
- ако съм позадрямал в хола в неделя следобяд пред телевизора, жената може спокойно да си прави нещо в кухнята.
Тези неща сигурно ви звучат смешно, но това съм забелязъл от бита и го споделям, защото някой неща няма как да ти дойдат на ум, ако не си се сблъскал с тях.
Минуса е, че когато имаш гости трябва да правиш совалки от кухнята до хола (ако си ги настанил в хола) и това, че хладилника не ти е под носа.
Сигурно има и други минуси, но аз казвам кое за мен е минус и съм го прежалил пред останалите точки.
Tsilkov - майстор
boqnkov написа:
Нещата които виждам по тези готови проекти... ами не ми харесват.
Сигурно има и такива които ще ти харесат(то за съжаление и по индивидуален проект на края може да се окаже че не ти харесва :lol: ) - въпроса е че няма да ти паснат(на ежедневието, на възможностите, на желанията.....), а нищо финансово не печелиш като е готов проекта(от строителството даже по-скоро губиш).
boqnkov написа:
Минуса е, че когато имаш гости трябва да правиш совалки от кухнята до хола (ако си ги настанил в хола) и това, че хладилника не ти е под носа.
И тука има минуси много (то идеални неща няма). Най-големия минус е, че жена ти като готви и мие чиниите е всекидневно изолирана, всекидневно се вкисва и ти ежевечерно не получаваш секс. След няколко седмици/месеца разбираш това и почвате с децата да стоите в кухнята, местите телевизора и постепенно тя става дневна, а дневната я пазиш неизползвана за абитуриентската и сватбите :lol:
Това в кръга на шегата - и двете решения са добри ако са направени добре - въпрос на вкус и начин на живот е кое ще си избереш.
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 27

Тема "Едноетажна или двуетажна къща?... или пък сглобяема..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: