• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
От мобилни телефони до цифрови камери
fox_vt - майстор
Много общо го казваш това никакви промени :-D Ако със със различен от дадения размер гуми кво правим.А ч дефинирай какво значи конструкция от цитата ти :lol: надали ще е всеки козметичен ефект или част.И пак питам фабрично имам трети стоп ако го махна от стъклото колко години и каква глоба ще ми дадат само на този въпрос ми отговори.Че нали е недопустимо промяна или махане на КОНСТРУКТИВНИЯ елемент трети стоп.А светодиодните крушки дето се продават пак е незаконно летите джанти също още неща различни от заводските да изброявам ли или ще преосмислиш нещата.
torbalan - Дървен философ
В наща загубена държава - никой нищо няма да ти каже... Евентуално при ПТП, ако другия се усети, че си променял нещо по колата - гарантирано ще го отнесеш. Застрахователя няма да покрие нищо...

В чужбина, дори при случайна среща с полиция, почти със сигурност ще загазиш... При ПТП - жална ти майка... Няма излизане от затвора за такива неща...

И различни гуми нямаш право да слагаш, и менте ксенонови нямаш право да слагаш, и дневни нямаш право да слагаш, и стоповете нямаш право да бараш - били те три, пет или седем...

Изобщо - както е излязал автомобила от завода - така трябва да си го караш... Ако променяш нещо - технотест...
fox_vt - майстор
И оригиналното радио също забрави да споменеш със оригиналните чистачки а не аеро такива,оригиналния ароматизатор също ако смениш шофера също техно тест то това и совалката индевър само могат да си мечтаят.На запад явно затова са пълни затворите [-X Но стига толкова спам сложил съм платката ако ме спрат рутинно някъде ще ги попитам дали е забранено.Ето то един линк как е в европата а не да ми се хвалиш че всичко е забранено ДНЕВНИ СВЕТЛИНИ
hidrazin - майстор
Ееее... Не знам що се дръвчите. И този закон както повечето у нас е направен така че да може да се "тълкува" според изгодата.У нас може почти всичко да направиш и няма да те закачат докато не усетят че могат да те издоят. И тогава закона ще го "изтълкуват" както си искат.
Пък за дневните ламби - някъде бях вадил всички директиви уреждащи въпроса. С една дума трябваше да са заводски и на стъклото да има някакво си Е и да са монтирани по упоменати размери - отстояние, ъгъл .... нещо такова. Не ми се търси. До тук добре - после идва закона за конструктивните изменения и еб...ва мамата на европейските директиви. Ако решат - в кърпа си им вързан:
Глава втора: ИЗИСКВАНИЯ КЪМ ПЪТНИТЕ ПРЕВОЗНИ СРЕДСТВА
Чл. 9. Разрешава се движението на пътно превозно средство по пътищата, ако то отговаря на определените от производителя изисквания за експлоатация, на този правилник и на наредбите по чл. 8, ал. 3 и чл. 36, ал. 3 от Закона за движението по пътищата.
Чл. 10. Ал.(1) Моторно превозно средство или тегленото от него ремарке е технически неизправно, ако има някоя от следните повреди или неизправности:
т.12. по осветителната уредба:
а) изменени са броят, типът, цветът и разположението на предписаните светлини, с изключение на светлините за мъгла;
Тези дневни светлини да не ти поникват по време на път? :) Ако решиш обаче да направиш всичко законно май ще е "Мисия невъзможна".
:partyman:
fox_vt - майстор
В предното си мнение пуснах линк към точно тая директива европейска демек и ние :lol: .А в твоя цитат единствено "типът" може да се тълкува иначе,третия стоп е тип пулсиращ а не постоянно светещ.Но той след 3 сек светва постоянно и шах и мат :-D Ще ми се да видя катаджията който ще се заяде тъй ще го засиля към бъзака,че ще трябва да ми измисли акт за нещо друго само и само да не е капо.
hidrazin - майстор
fox_vt написа:
...че ще трябва да ми измисли акт за нещо друго само и само да не е капо.
Предполагам си даваш сметка че никак няма да го затрудниш с това? :)
:partyman:
fox_vt - майстор
Абсолютно аз сам си давам поне 20 неща за които да се хване но виж някак си не ми се върже да ме глобят задето искам да подобря колата си за по добро виждане на пътя.Авто форумите са пълни за по големи спирачни дискове,за слагане на абс за ъпгрейт на абс със ASR,ESP и т н по голям цолаж гуми и все неща подобряващи сигурността.Но не закона е за това да караш кола камикадзе и си има върли привърженици.Ако имах средствата бих си направил екстрата подобна на тая с мигащия стоп-адаптивен стоп колкото по рязко спираш толкова по силно светят стоповете но трябва акселерометър и познания по електроника.
fox_vt написа:
И оригиналното радио също забрави да споменеш със оригиналните чистачки а не аеро такива,оригиналния ароматизатор също ако смениш шофера също техно тест то това и совалката индевър само могат да си мечтаят.На запад явно затова са пълни затворите [-X Но стига толкова спам сложил съм платката ако ме спрат рутинно някъде ще ги попитам дали е забранено.Ето то един линк как е в европата а не да ми се хвалиш че всичко е забранено ДНЕВНИ СВЕТЛИНИ
Абе, илитерат!
Вземи прочети директивата и виж за какво се отнася!

Имаш ли идея изобщо какво е "заявление за одобрение на тип", "одобрен тип", "прекратяване на производство" и т.н...

Къде в тая директива видя, че има нещо, което ти позволява да бърникаш по колата си и да си слагаш микалки и пищялки?
fox_vt - майстор
Директивата е за дневните светлини колко по ясно да го напиша там са описали всичко от размер разстояния маркировки и т н Ти май не разбираш за какво става на въпрос а :? мигалки и пищялки #-o Не можах да я прочета цялата тая директива но съм ти извадил няколко точки прочети точки2.7.2---2.7.12--- и особенно 5.9.1 за аварийния стоп сигнал да ти мигне белким нещо в главата.А ако ти ми намериш точка в която да пише че е забранено от постоянносветещ да минеш на частично мигащ допълнителен стоп евала ще си изтрия всички мнения.И айде моля ти се престани с това "нямаш право на никакви промени"

Кое в това е незаконно и опасно Мигалка
Директивата е за одобряване на нов тип светлини, били те дневни или квито и други да са!
Тя е за производителите на коли, на фарове и органите, които контролират тоя бизнес...
Нищо от тая директива не ти дава право да правиш промени по колат си.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

Тема "Схема за пулсиращ стоп" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: