Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
vk - специалист
Дайте поне да се информираме, една хубава камера колко струва ?
Човека пише, че ако се отдалечат - нищо не се виждало ? Дори на 5-6 метра ли ?
kozl - майстор
Най-хубавата камера ще да е скритата. Да не се вижда. Хем крадците няма да знаят къде е за да я крадат, хем няма да могат да се прикрият от заснемане. А точно инфраред диодите нощем издават положението на камерите.
Колкото е по-далече камерата толкова по-малка детайлност на образа при по-голям обхват на картината. Това важи за простите камери. Тези с телеобектив използват оптика за приближаване на обекта и могат да се отдалечат на разстояние. Но ако разстоянието е във височина, наблюдението става отгоре и какво ще се вижда от лицата?
darken_nz - специалист
kabel96 написа:
Вина има и фирмата монтирала техниката.Защо в DVR "записващото устройство" не е активирана Функцията аларма при отпадане на видосигнала.Има възможност и за монтаж на малка външна сирена към алармените му изходи.Така при изкъртване на първата щеше да писне силно или тихо и да ги хванете или предотвратите кражбата поне на втората.
Това никак не е зле като идея, но колко от устройствата могат това ? Всички, ли ?
Ако е така, то това е полезна функция.
world_explorer - специалист
Въпросът е:
И какво ако ги запишеш? Ще промениш ли нещо?
В тази скапана държава навярно могат да те съдят за това, че ги следиш и си им нарушил личното пространство.
Все пак пред входа е общинска собственост. Абе какво да кажа кофти държава!!! :sad:
darken_nz - специалист
Въпросът не е за записа, а за алармата. Ако това е налично за повечето устройства, то това е много добре.
Ами, ако има държава би трябвало вандалските прояви да се наказват и на частна, и на общинска територия.
kozl - майстор
Не си спомням колко брави съм сменил на входната врата. Колко повреди съм отстранил, причинени като се почне от комшии забравили си ключа, та до зрелищни взломове с потрошени стъкла. Защо ще разбиват входната врата като на екшън, след това и вратата за мазетата, за да прекъснат общия кабел на телефоните? Ми сега всеки има мобилен, а СОТ-а е по ефира :shock: Имаше и обир - кокошкарски. Нямаше видео, влизат атакуват най-слабата врата във входа и естествено зад нея има най-малко за крадене.
Комшиите в другия вход избраха електромагнитен щифт на вратата и картова система на достъп, а ние видеонаблюдение. Картовата система според мен е компрометирана, когато е дублирана с отваряне от домофона. Така неразговорчивите съседи отварят входната врата само като им звъннат по звънеца. Е каква е ползата от заключването?
Разположението на камерите зависи от техните характеристики и от зоната за наблюдение. Като към тези критерии се добави, защитеност на камерите и стойност на системата се получава копромисен вариант. Камери високо - образа далеко или въпроси защо няма тампер зона. Еми с около 1000 лв. имахме 4 камери, окабеляване (скрито) и записващо устройство в стоманена каса.
Вчера комшия каза, че ще намери много хубави камери по 30 лв. На въпроса какви са камерите - отговори "Незнам кви са ама са много хубави". Па да видим.

И все пак, тези дето отмъкнаха камерите бяха най-много притеснени от осветлението. Така че според мен трябва да се помисли за подобрение.
drastar - специалист
Много хубави за 30 лв, трудно.
Вземете 1 добра камера , +- 120 евро, настроите DVR-а да записва при движение, примерно след 21:00,влючете и функия аларма с която да управлявате реле или контактор който управлява един хубав,мощен LED прожектор, така когато някой приближи входа, ще бъде осветен и записан. За камери попитайте СЕКТРОН, а най добре на място, ще ви демонстрират коя кам. как работи, как се вижда.
Gnus - специалист
Или текущата конфигурация на камерите, заедно с прожектор с датчик за движение.
darken_nz - специалист
kozl, малко в страни от темата, но на мен никога не ми се е отваряла врата, като натисна бутона за звънене. Отваря се, ако някой ми отвори!
И това знаеш, ли на кой пречи ?! Примерно следобед, в 16ч. отивам при приятеля ми (живее в блок) да го извикам, или аз да отида да свършим нещо, но посред бял ден трябва да дремя някой да ми отвори. :mrgreen: :-D
А не да си вляза направо (както преди)
Мазето им нали се заключва, апартаментите - също ?
Каква е тази параноя ?
И, да - това няма да спре крадците.
Леля ми също е със заключен вход (и не само), но това не опази мазетата им от кражби.
А като се прецака тъпия домофон и изобщо системата - гледай какво хубаво звънене по гсм-а става :mrgreen: :-D
Вместо ефект получаваме - дефект.
Сещаш се, че аз не съм тръгнал да обирам хората.
Както и да е - аз съвсем скоро ще се сдобия с ключ и този проблем няма повече да ме дразни. :wink:
kozl - майстор
Според мен откраднатите камери са такива
Ето малко по-убави
За сега не мисля за тампер зона или аларма. По-скоро за яки дюбели за бетон и шпилки. Но ще изчакам да видя камерите по 30 лв.

Тема "Видеонаблюдателни крадци" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: