Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
tinalex - специалист
anmoll написа:
Сещам се за времето,когато всички в блока бяха с нафтови печки. Нафта-бол соц.работа, всеки можеше да си го позволи по легален и нелегален начин.Това време отмина.После беше модата на акумолиращите печки. Сега от много места се виждат компресори...и това ще мине :? така мисля аз.За мене идеалната топлина идва от твърдото гориво-стига човек да може да си го позволи,защото е неудобно. А за климатиците...как може да спите на климатик :?: От всяка гледна точка е неприятно.Колкото и да е тих на фона на тишината направо бучи/в спалнята сме с Панасоник/ беше един от най- тихите,но не свикнахме на шума всяка вечер го изключваме не е вярно,че е по-икономично като работи постоянно.И така е икономичен.
В нашия вход тръбите на парното,което вече не ползвам шумят повече от климатика.
Тани - модератор
pipbel не съм добре запознат и може би греша . Предположението ми се основава на факта , че спират ТЕЦ-овете заради изпускания в атмосферата въглероден двуокис и други вредни емисии. А след като спират централите , въпреки инсталациите им , надали ще толерират твърдото гориво от екологична гледна точка !Все пак при изгарянето в домашни условия всички вредни емисии отиват в атмосферата!

А за слънчевата енергия е трудно и скъпо, но не невъзможно! Виж тук:

http://pasivni.kashti.com/page_3.htm

Все пак говорим за бъдещето нали :-D , като гледам как се развиват технологиите , предполагам че такива къщи ще са реалност и в България в не толкова далечно бъдеще!
borkata3000 - специалист
Може ли да ми помогнете да намеря имаше една таблица с това, за какво помещение (м3) какъв климатик се препоръчва?
EDI - майстор
Калкулатор има на страницата на БУЛКЛИМА.Грубо между 50 и 75 вата на кубик.

Тема "Защо една 12-ска не успя да постигне 30 градуса при -2 отвън" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: