Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
ferrari4456 - специалист
Имам такава микровълнова:
http://promo-zone.info/b24a5bcd-b5ba-45 ... 23gbm.info
Взех я преди 4години за 210лв беше си със супер модерен облик тогава.
Преди 2-3месеца спря да топли на микровълни.Слагаш вътре слагаш времето и нищо не става, просто не го топли.

Преди 2-3 дни я включих за да направя сандвичи на детето и всички лампички светнаха и нито едно копче не работеше.Изключих я и си седи под масата.
Намерих някакъв сервиз където уж ги правели.Ако знаете горе долу колко може да ме удерът ми кажете.И има ли смисъл от поправка?
Външно и вътрешно е добре, на едната решетка отвън има лека повързностна ръжда, ама...
Има хлебарки вкъщи и тях ги подозирам... :lol:

Благодаря предварително!
stiv1961 - майстор
:-D В този форум всички трябва да са гадатели :-D . Провери си високоволтовия предпазител :? , нещо такова

Прикачен файл

444.jpg
444.jpg (8.3 KиБ) Видяна 2142 пъти
hidrazin - майстор
Високоволтовия предпазител обикновено не се вижда а е сложен в някаква подобна пластмасова кутийка.

Изображение

Искаш да кажеш че е спряла да работи и на грил? :? Само внимателската с ремонта че вътре напреженията са доста :weedman:
:partyman:
ferrari4456 - специалист
Сега ако я включа дисплея свети и копчетата не работят и лампата вътре не свети.
kosata - специалист
Ремонта има смисъл ,ако не ти е изгорял магнитрона.Иначе в казаня и нова!!
VLADO66 - майстор
Преди доста години си взех като на шега за 100 лв. едно микровеле Sharp втора употреба 42 литров хамбар с конвекция и грил неръждавейка отвътре,никаква електроника.В къщи изкара 6-7 години след което го занесох в бачкането и там изкара още толкова.Железна машина само през известно време сменях слюдата.
kuger - майстор
Някъде вътре, около електрониката за управление трябва да има 2 или 3 реленца. Провери им контактите. Става след демонтаж и външно захранване /на релето/. Смени и електролитните кондензатори по платката. Това от практиката - Moulinex, закупена далечната 1996 г. отказа на микровълни, след време и на грил. След смяна на горепосочените чарколя и един изгорял резистор, сега бачка, та се пука.
Интересното е, че две от релетата беше им заминала механиката.

Тема "Микровълнова Sang -има ли смисъл от поправка?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: