Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Здравейте! Аз съм нов член на форума :)
Досега само четях, но вече имам и конкретен въпрос.
Довършвам апартамент - ново строителство - и решихме в едната тоалетна, вместо фаянс, да налепим PVC тапети (не само по финансови причини :wink: ).
Въпросът ми е следния: каква основа трябва да имат стените, за да се залепят тези тапети (предполагам, че се лепят със специално лепило). Стените сега са измазани с циментова замазка, която определено има нужда от шпакловане...
pipbel - майстор
Не си губи времето с тези глупости. Виждал съм на какво мязат след само 1 година експлоатация.
И аз слагах такива на банята в гарсониерата дето давам под наем ама после ми се наложи да редя плочки .
Щом не си на квартира а в твой апартамент - слагай фаянс и това е, пък бил той и най-евтиния ако целта ти е да спестиш някой лев.
Нещата са несравними.
pipbel написа:
Не си губи времето с тези глупости. Виждал съм на какво мязат след само 1 година експлоатация.
И аз слагах такива на банята в гарсониерата дето давам под наем ама после ми се наложи да редя плочки .
Щом не си на квартира а в твой апартамент - слагай фаянс и това е, пък бил той и най-евтиния ако целта ти е да спестиш някой лев.
Нещата са несравними.
Става въпрос не за баня, а за малка тоалетна. Там на практика няма да е мокра зона.. освен тоалетната, ще поставим бойлер и малка мивка.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Естествено, че на гладка стена ще стане по-добре. По-малък разход на лепило, по-плътно (и здраво) залепен тапет. По-добра повърхност.
За помещение с такова "сухо" предназначение и обикновен тапет става.
n_a написа:
Естествено, че на гладка стена ще стане по-добре. По-малък разход на лепило, по-плътно (и здраво) залепен тапет. По-добра повърхност.
За помещение с такова "сухо" предназначение и обикновен тапет става.
гладка, ОК
а каква да е основата? гипсова? циментова? шпаклована с колоркит?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Зависи с кое как шпакловаш, а най-вече зависи от колко лесно искаш да свалиш тапета. Евентуално. Някога.
няма конкретен отговор, за съжаление!
Както и да е... ще направя изравнителна (доколкото успея разбира се) циментова замазка (има една против влага и мраз, ше пробвам с нея)....
velsi - Почетен майстор
Добре, ще се опитам да обобщя: циментова - по-грапаво, повече разход на лепило, гипсова - по-гладко - по-малко лепило, колоркит - няма смисъл, чак толкова гладка и прецизна основа не е нужна.
velsi написа:
Добре, ще се опитам да обобщя: циментова - по-грапаво, повече разход на лепило, гипсова - по-гладко - по-малко лепило, колоркит - няма смисъл, чак толкова гладка и прецизна основа не е нужна.
Благодаря!
Ще напрвая гипсова тогава!
Ще снимам и ще публикувам резултата :))

Тема "Въпрос - лепене на PVС тапети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: