Примерно на овцата или на кучето къде е пароизолацията. Облечени са с вълна /вата/ и завалийките даже си нямат и хидроизолация. Да се обърнем към природата. 

gechev написа: И вместо всички знаещи да посъветват Гост, че вата от 3 см няма да му свърши работа взеха да му обясняват колко добре ще постъпи ако си я монтира /по някакъв начин/.Колега,
gechev написа: Аз се гордея, че произвеждам материал с ниска топлопроводност, високо термосъпротивление и ниско съпротивление на дифузно преминаване на водните пари и минимална влагоабсорбция.Не веднъж съм приветствал/уважавал това начинание с осъзнато лично ПОЛОЖИТЕЛНО убеждение.
gechev написа:Като съм писал в сайта си , че ТИВИТ " диша " съм го писал за обикновенните Българи , които не им е в работата да знаят за дифузно съпротивление, но са чували от бащите си за "дишането" на ограждащите конструкции. Ако искаш да говорим за конвекция и адвекция след термоизолационните конструкции съм готов, но тук не е тема.Това вече би било по-значима дискусия, но не тук. Нещата се развиват - от дядовци до внуци. Дори моите собствени (любителски) виждания в този Форум търпят развитие. Последното беше с включването на Марисан баш по тези въпроси.
velsi написа:Извинете ме. Кьорав карти не играе. Виноват.gechev написа: И вместо всички знаещи да посъветват Гост, че вата от 3 см няма да му свърши работа взеха да му обясняват колко добре ще постъпи ако си я монтира /по някакъв начин/.Какво да го посъветваме?! Темата е от 2005 година!
8180 написа: ЗАЩОТО мократа вата/вълна СА ЛОШ ТОПЛОИЗОЛАТОР.За ватата си прав, но за вълната не! Прочети повече по въпроса. Мократа - не накиснатата вълна спада топлоизолиращата си способност с не повече от 3%
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: