Много интересна и все по-често дискутирана тема.
pepel - помощник
Здравейте,трябва ми съвет,изпадна ми около 30-40 квадрата ПДЧ на 4см искам да го поставя на земята за изолация върху него ще редя ламинат,живея на приземен етаж къщата е вдигната на 1м над земята и няма никаква влага.Четох че трябва да се поставят дюбели и да се залепи с пяна,трябва ли някаква предварителна обработка на замазката, да оставям ли фуга между плоскостите и покрай стените. Плоскостите са дълги по 4метра широки 60см трябва ли да се режат на по малки парчета? Някой правил ли е подобно нещо и какви са отзивите?
VLADO66 - майстор
ПДЧ-то не е подходящо за тази цел особено в приземни помещения.Пие много лесно вода ,раздува се и става на дреп.Сложи си подов фибран/без замазка/ хем по-добра топлоизолация хем няма да го мислиш.
pepel - помощник
И аз това разправям на жената , но има дебела глава.
Chefo77 - майстор
VLADO66 написа:
ПДЧ-то не е подходящо за тази цел особено в приземни помещения.Пие много лесно вода ,раздува се и става на дреп.Сложи си подов фибран/без замазка/ хем по-добра топлоизолация хем няма да го мислиш.
+1
Кажи на жената, че така мухлясва и мирише, че чак цветята и ще увяхнат. Гаранция ще има ефект :wink:
pepel - помощник
Идеята беше да излезе по евтино но икономията винаги излиза по скъпо.Има ли друг вариант за изолиране на пода освен фибран, да излиза по евтино
Chefo77 - майстор
Мисля, че не. Сухият под излиза по-скъпо сякаш, нека спецовете в тази област споделят актуални цени.
И да сложиш XPS (не е задължително да е на Фибран), не обикновен EPS!
zmiori - специалист
В момента съм стъпал на такъв под /дебело ПДЧ/. Правена преди повече от 35 години. Ама по стария начин греди на пода насипана сгурия и отгоре затворено с ПДЧ. А самото то е "запечатано" с блажна боя. Няма проблем.
За приземен етаж ми се вижда не разумно.
pepel - помощник
Във фирмата която работя на приземния етаж наскоро правихме ремонт пода под балатума беше от 2см ПДЧ поставено върху греди без да е боядисвано и нямаше никакви проблеми ,доста е топло на краката. Стаята не е изолирана стара дървена дограма ,а мазетата отдолу са целогодишно наводнени и така 20-25години.
vk - специалист
Слагай го това ПДЧ (то ще да е от кухненски плотове), щом като е изпаднало безплатно. След като няма влага не би трябвало да се подуе.
А няма ли доста да повдигнеш пода - 4 см + ламината
Как да го хванеш - на на две места места го хвани с анкери за пода , като гайката я скриваш в ПДЧ-то.
От друга страна, тия плотове са толкова тежки, та няма да помръднат и без да ги завиваш

Тема "ПДЧ върху замазка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: