Всички въпроси за вилата.
hidrazin - майстор
:? То не е проблема смяната - това е ясно. Сега обаче лятото като се стопли за по-малко от седмица започва да зеленясват стените и дъното. На кучето му оставям вода в една пластмасова кофа. Почти всеки месец се налага да я мия със солна киселина. Зелената гадория няма махане. Та аз в тази връзка...
:partyman:
NeoBoss - специалист
housedoktor написа:
Остана само да поработя за декорацията покрай него.
супер стои :) били казал какво е това мартлекс и защо точно него си ползвал за обрачите. Само смяна на водата няма да помогне. най добре слагай малко повечко хлор във водата. (груби сметки течна хлор за басейни е към 15лв, и стига за 10 000 литра, бурето да е 100литра, та минимум 2г. няма да имаш проблем :) ) син камък също върши работа ни ще я пиеш ни ще се къпеш в нея, 100 литра надали са ти важно за поливане . та каквото и да сложиш във нея ще ти е добре.

@ хидразине дръж водата на кучето на сянка бе. и брадата се се маха лесно (най-често образувалото се водорасло) като я оставиш да изсъхне на сланце или със водоструйка става и ако я затъмниш за 2 седмици (това ако гледаш риби). това със солната киселина ми се струва грубо , все едно твоите чинии да ги миеш с такава
stiv1961 - майстор
Малко офф ама не се сдържах :) , ако имате старо пиано

Прикачен файл

558857.jpg
558857.jpg (85.81 KиБ) Видяна 3643 пъти
hidrazin - майстор
NeoBoss написа:
... хидразине дръж водата на кучето на сянка бе. и брадата се се маха лесно (най-често образувалото се водорасло) като я оставиш да изсъхне на сланце или със водоструйка става и ако я затъмниш за 2 седмици (това ако гледаш риби). това със солната киселина ми се струва грубо , все едно твоите чинии да ги миеш с такава...
Ами на сянка е, почти под клоните на бора ама пак си зеленясват стените. Трудно се изтърква с телена гъбичка но пък солната киселина ги маха бързо също като котлен камък. Няма време да я чакам да съхне на слънце. Пък и след измиване после със сапун кофата става като нова и няма никакъв проблем за кучето. Сапуна е с алкален характер и неутрализира остатъците от киселина. Пък и солната киселина не е много вредна. Все пак се използва за поддържане на водата в басейните заедно с натриевия хипохлорид. Вероятно доста от всички тук са се къпали в слаб разтвор на солна киселина. :)
NeoBoss - специалист
жалко че не мога да го пробвам тоя метод в езерото :-D
Iliev Labs - специалист
Като имах папагал, си реших проблема със зеленясването със сребърен медальон.
Със сребърна обеца не стана и я смених с медальона - 6гр. за около 50мл вода.
Ако имаше лесен начин да се посребри тенджерата на кучето...
hidrazin - майстор
Iliev Labs написа:
Ако имаше лесен начин да се посребри тенджерата на кучето...
Близко го акъла ама кой да се сети. Благодаря за идеята. Меден съд не ми се оставя на двора но в кофата мога да му пусна една посребрена медна ламарина на дъното.
Iliev Labs - специалист
А аз как да си посребря тенджерата?
Медта ли се посребрява лесно? Как?
batkotony - специалист
Другари,нека се върнем към темата... :)
Изображение

Тема "как да разрежа буре" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: