al4o написа:Има термодатчик които когато не го нагрява нищо спира газтаИзвинявай, това не ми говори нищо. Знам какво има вътре, датчика е тръба с прът вътре, предполагам от различни метали, НО, има и някаква намотка , там където се свързва датчика. Та ??
- 1
- 2
Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
al4o
- специалист
17 мнения в "Проблем със запалване на газов котлон"
al4o
- специалист
kuger написа:Тези които аз съм ги виждал бяха тръбичка с някакъв газ вътре които кото се разшири пускаше газта Сигурно има и други варианти Амаal4o написа:Има термодатчик които когато не го нагрява нищо спира газтаИзвинявай, това не ми говори нищо. Знам какво има вътре, датчика е тръба с прът вътре, предполагам от различни метали, НО, има и някаква намотка , там където се свързва датчика. Та ??

tihomir4o
- помощник
Здравейте ,гледах гледах по удачна тема не видях .
Имама следния проблем ,паля газовия котлон работи няколко минути после започва да шуми и всякаш се пали под капачето.Почистих частите ,доколкото можах несъм разглобявал нищо.
Направи го след смяня на бутилката,и се чудя възможно ли е да е от по високо налягане в бутилката или е някаква повреда?
Имама следния проблем ,паля газовия котлон работи няколко минути после започва да шуми и всякаш се пали под капачето.Почистих частите ,доколкото можах несъм разглобявал нищо.
Направи го след смяня на бутилката,и се чудя възможно ли е да е от по високо налягане в бутилката или е някаква повреда?
masterval
- майстор
kuger написа:Има едни силиконоподобни шлаухи, дължат на много високо напрежение. Ако намериш такъв, проблема ще отпадне.По-горе е казано "Генерира напрежение и задейства ел.клапан", но ако ще е от полза, да разширя малко.
И аз имам един въпрос - на какъв принцип работи термозащитата при загасване на котлона?
Термодвойката влиза в задния край на крана, където е този ел.клапан. Когато пламъка угасне, клапана се затваря и спира притока на газ. Ако ползвате руски език: http://vopros-remont.ru/obshhie-voprosy ... mi-rukami/
Дотук добре. Ако можеш някак да премериш този ел.клапан дали работи, ще си изясниш къде е повредата - в термодвойката или в самия кран. Хич не е лесен подобен ремонт, особено ако както при мен ти откажат всички четири котлона и фурната - тя беше първа. След като смених две термодвойки /около 33 лева двете/, а промени не настъпиха, предположих, че крановете са се скапали, тоест ел.клапаните им, а да търся същите се оказа умрела работа - различните марки работят с различни чаркове. Затова промених радикално конструкцията и печката стана като едновремешните - няма защита против заливане. Малко е различно като принцип и външен вид, но пък всичко ми работи.

- 1
- 2
Тема "Проблем със запалване на газов котлон" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература