Там се среща топлото отвътре със студеното отвън
като го изолираш тая работа няма да има 

jekasus написа:Там се среща топлото отвътре със студеното отвънТам се среща ВЛАГАТА от банята с охладената от дъжда (и не само) тръба. Ако се топлоизолира, тръбата ще стане още по-студена и ФИЗИЧНИЯТ процес ще се засили, без значение от Форумните раздумки.като го изолираш тая работа няма да има
VLADO66 написа:Аз лично не съм виждал конденз върху топлоизолацията на тръби и това е сигурно защото повърхността на топлоизолацията е с температурата на помещението,т.е. няма точка на оросяване.И аз това пиша - декорация. Ако не са взети мерки за след ТИ, не мога да гадая как и къде ще се прояви физиката. Някой писа "непопиваща" ТИ - тогава вероятно ще се прояви на долния съсед на тавана, а ТИ ще работи като хидроизолация.
petkomz написа:Въпреки скептичността на колегата , и аз смятам че фибрана и полиуретановата пяна ще решат проблема с достигане на водни пари до студената тръба. Ако все още не си го направил обаче, не ти препоръчвам точно тази технология на изпълнение. По добре пусни пяната на няколко етапа - пръскаш по малко пяна, изчакваш 20-30 минути да раздуе и втвърди, после пак пръскаш още малко в останалите кухини, пак изчакваш, изрязваш ако е необходимо някъде, за да изравниш и залепяш фибрана със съвсем малко пяна - колкото да залепи. Така хем ще иде по-малко пяна, хем, няма да раздуе , хем ще си сигурен, че е втвърдила. Иначе раздува с дни, като не е изсъхнала отвътре, когато пласта е много дебел!VLADO66 написа:Може да направиш кофражче от фибран и да пуснеш в междината пяна,само че трябва да стегнеш кофражчето.Добра идея! Благодаря!
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: