• 1
  • 2
Ел. инструментите. Консумативи.
Някой срещал ли е информация колко е трайността на карбофлексните шайби за ъглошлайф,мисля че са на бакелитова връзка,Подариха ми десетина шайби от различни видове но са поне 15 годишни.И не съм много сигурен няма ли проблем,да не се пръсне някоя при работа ,че са и 230 мм.
VLADO66 - майстор
Бакелита от много години е забранен като канцерогенен и отровен.
Може би е забранен за хранителни цели.Кафявата смола на карбофлексните шайби какво е?Не ми се рови в сайта на ЗАИ-Берковица.Не им се отваря нещо сайта.
profesionalist_wood - майстор
Аз имах преди месеци имах десетина бакелитови акумулатори на по 40 години и ги бракувах за да си купя лекарства :lol:
MrMurdjo - майстор
Аз пък имам един карбофлексов диск марка "Райдер", купен заради ниската цена. Реже метала чрез нагряване до червено и почти не се износва :-D
colyo - специалист
Преди години като работих железарска работа ми дадоха 30 диска ZAI 230x3 седяли поне 10-15 години в един склад. От първите 5, 3 се пръснаха на парчета по време на рязане. Изхвърлих цялата кутия на момента. Никой не пострада за щастие. Дали беше дефектна партида или от годините бяха станали толкова трошливи............. не знам.

Докато ги трошах един по един преди да ги хвърля ми направи впечатление, че много лесно се чупят. Направи си един експеримент и се опитай да счупиш един диск. Аако се чупи лесно, направо ги джаскай.
Ами бая ги понапънах ,пукат леко но не се чупят.
rolls - специалист
Май е 2 или 3 години срока на годност. Датата та производство трябва да е щампована на металния пръстен на диска.
EDI - майстор
Абе, купи си нови, не струват злато.
profesionalist_wood - майстор
Сещам се за една моя случка,но е извън темата.
Преди време бях отишъл да купя нови автомобилни гуми в автосервиз. Тоя ги фали, ,,Ма виж колко е хубав грайфера! Свети направо! Какво му мислиш?,, Гледам гледам гумата и кога видях на щампата моля ти се е произведена отпреди 4-5 години!!! и е стояла по складове нищо че е нова! :shock: Напсувах го здраво и си излезнах.
Та застоялите гуми по складове са по-опасни от новите гуми и трябва да е максимум 1-1,5 месеца от датата на производство иначе не се купуват! [-X
  • 1
  • 2

Тема "Трайност на карбофлексни шайби" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: