Ел. инструментите. Консумативи.
Искам да попитам тези от вас които имат оберфреза и я ползват с плот както показват колегите.Колко време издържат тези оберфрези в това положение на работа защото един дърводелец ми каза че така не издържали не били предвидени на работят обърнати на обратно и им пропадали лагерите.
ZEDYCUS - майстор
Няма как да им пропаднат лагерите, няма чак толкова голямо аксиално усилие. :?
Имам монтиран на маса жълт Айнхел 1040 вата от вече поне 5 години, единствено имах проблем с праха и опилките-задръсти се оста, но след монтиране на аспирация проблема отпадна. Машинката не се използва много често. :partyman:
gogotattoo - специалист
Вече питах на ЛС за цанга, която търся, но да се изходя по въпроса за ключа - въпросът с ключа съм го решил генерлно - един единичен удължител, къс, съм го прекъснал и съм закачил един зъболекарски прекъсвач за крак - цензурира думата п е д а л, деа, който работи като звънец - натискаш и работи, вдигаш крака и спира. Та в него включвам доста машини, които са опасни, щото винаги и двете ръце са ми свободни, и машината гарнтирано спира при вдигане на крака от педала, без да местя ръцете. Може и да снимам, ама то е ясно :)
ZEDYCUS - майстор
Гого и така става, но аз харесвам варианта с изхвърляне на оригиналния ключ, който трябва да се държи, с обикновено Цк ключе с достатъчно ампери за машината. :razz:

Тема "Питане за оберфреза" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: