• 1
  • 2
Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
valentino76bs - майстор
Здравейте,задавам тука темата умишлено ако модераторите преценят може да я преместят.Въпроса ми е кой от операторите имат най бърза връзка през 3G и съответно най добро покритие.Искам да си взема един 3G модем за таблета и се двуомя,и също да питам дали ще мога да наблюдавам онлайн IP камерите ми или то е в зависимост от силата на сигнала.
montoya - майстор
От не големия ми опит, мисля че най- доброто 3Г е на виваком, имат на места със слабо покритие и 3Г на 900мгц, не само на 1800
VLADO66 - майстор
Най-бърза е на М-тел/ограничават на 64кВ след вкллючените в абонамента/Виваком с най-добро покритие,ама на 900мгх./ограничаваха на 128кВ поне преди време,сега може и те да са огланичили на 64/Глобул е :axe:
fox_vt - майстор
То зависи и от устройството което ще приема.Днес си пробвах новия телефон със спиидтест.нет към сървър Тирана не го знам даже и къде е и ми даде 856kB/s даун и 220kB/s ъп :shock: :shock: та аз у дома на стационарния дауна е 1 мб/с #-o
darken_nz - специалист
Това е за чужбина и не е зле. (виждал съм много по-зле)
Иначе у нас би трябвало да е по-добре. :wink:
Имам приятел, който си гледа мачове (докато не го ограничат) - после ги чака да буферират.
Добре е той. Ако неговите портали бяха като моите (подобни на Войо) щеше да е прецакан.
Винаги съм казвал, че буфера си е хубаво нещо. :wink:
Ама пусто - все ги е страх да не ги ограбят......
За случая си мисля, че за видео (било то и за наблюдение) си трябва връзка.
Е, вярно - зависи от качеството, но за мен си трябва връзка.
Не знам дали ще те оправи тази флашка.
Ако е с по-ниско качество - може би.......
torbalan - Дървен философ
Пътувал съм из цяла България с интернет и на трите оператора.

Глобул изобщо няма интернет (не само 3Г, ами изобщо си няма).

Виваком имат голямо покритие, но 3Г има на малко места - предимно в големите градове. Също така по време на движение често прекъсва, въпреки че формално погледнато - телефона има обхват.

На МТЕЛ мобилния интернет е с най-добро покритие, особено ако се гони висока скорост.

Също така да се има предвид, че не съм шофьор, и като се заиграя на лаптопа имам добро наблюдение върху скорост и прекъсваня...

Също така за МТЕЛ информацията ми е стара - от преди няколко години...
fox_vt - майстор
Ммм така е на вивата 3Г то увисва на много места за съжаление колкото и да ме убеждават че имали най голямо покритие(за което после тънко тънко се оказа че било за процент от населението а не от площа което е #-o )
torbalan - Дървен философ
Не знам какви проценти смятат, но рекламата им е чиста проба художествена измислица...
Имам 3г на Виваком, няколко пъти съм пътувал и работил едновременно, нямах никакви проблеми. Скайпа си върви с разговор, без да прекъсва, пуснат VPN и всякакви други програмки.
Виваком все още ограничават на 128kbps, но ако си вземеш най-евтиния пакет (xs), там ограничават на 64kbps (написано е с много малки буквички и в магазина са много "учтиви" и забравят да го споменат...)
  • 1
  • 2

Тема "3G мрежа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: