• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
От мобилни телефони до цифрови камери
ge6aaaa3 - специалист
torbalan написа:
Това, че си неграмотен, не те оправдава, когато не спазиш закона... Същото важи и за идиота полицай, който е застрелял мангала...

Спокойно е можел да го простреля в коляното и никой нямаше да го съди... Сега, ще си сърба попарата... (и да не помисли някой, че харесвам циганите - няма такова нещо)
Да, разбира се! Полицая е трябвало да се прицели в движещия се крак на бягащия срещу него мангал с брадва. Смъртно наказание трябва за подобни полицаи! Ще ми се защитават те! А е толкова по-лесно да си умрат тихичко с брадва в главата и после да дадем по лев и 20 за децата му...
И ето човека е казал, че не дразнят подобни светлини.
fox_vt - майстор
Съгласен съм с това ако е цивилен човек пак е самозащита но да нападнеш полицай и той да се мъчи да те рани :axe: Ех кога ще ги стигнем хамериканците да видите колко бързо ще се нормализира ромската напаст и откъм кражби и откъм популация.........
ge6aaaa3 - специалист
^Мхм. Доказано е, че след разрешаване на оръжията и употребата им, хората стават доста по-вежливи. Дори спират на пешеходни пътеки. :-D За кражби да не говорим. В щатите само някой да влезе неканен у вас единствено въображението ти те ограничава откъм начини на самозащита. :)
fox_vt - майстор
Точно-скоро четох за един град в америка в който носенето на оръжие е задължително за всички с цел ограничаване на нарастналата престъпност.С една дума само драконовски мерки ще предизвикат страх във бестрашните нагледци коио крадат.Отклонихме се от темата стопа вече работи макар че преди няколко дена един джип мерцедес ни изправи космите добре че е мерцедес и има добри спирачки че ролбара отпред нямаше и да ме усети :shock:
ge6aaaa3 - специалист
То винаги така става. Проблемът се решава, но темата продължава свой собствен живот докато някой безмилостен модератор не я резне. :D
cvetanmu - специалист
:? Добре де, защо ви се налага да спирате екстремно толкова често та да се чудите, как да се предпазите да не ви удари някой отзад ?
За 20 години зад волана съм спирал рязко не повече от три или четири пъти - или не съм спазил дистанция, или съм карал бързичко където не трябва.
С тези мигалки пречите не само на шофьорите зад вас - има хора с епилепсия ,които са чувствителни към мигаща светлина и ако имат нещастието да се возят в колата зад вас може да им предизвикате гърч с тия щуротий.
fox_vt - майстор
Най честото явление се нарича колонно спиране при което първия набива спирачки втория също но + времето за реакция,третия и той + времето на реакция и по тази формула при една определена кола от колоната не и стига спирачен път.И това ако някой по веригата не се е заблеял и със бавните си реакции да е "изял" времето за реакция на задните.Със първоначално мигаща светлина се натрапва на задния че спираш като най добре за такива ситуации е адаптивните стопове колкото по силно натискаш толкова по силно светят,но там е по сложно реализирането.Дистанцията е хубаво нещо но малко хора я спазват аз лично карам на разстояние при което и при най рязкото спиране на предния да мога да спра и нито метър по голяма дистанция.С две думи не мисля а и не искам да мисля и заради задния който му е задължение да спазва дистанция.То като ще мисля за всички в радиус от 1 км по добре с танк да изляза.
ge6aaaa3 - специалист
cvetanmu написа:
:? Добре де, защо ви се налага да спирате екстремно толкова често та да се чудите, как да се предпазите да не ви удари някой отзад ?
За 20 години зад волана съм спирал рязко не повече от три или четири пъти - или не съм спазил дистанция, или съм карал бързичко където не трябва.
С тези мигалки пречите не само на шофьорите зад вас - има хора с епилепсия ,които са чувствителни към мигаща светлина и ако имат нещастието да се возят в колата зад вас може да им предизвикате гърч с тия щуротий.
Да, същото е и с мигачите и аварийните. Дайте да ги забраним, защото има 5 човека с епилепсия и книжка. Аз, ако имам епилепсия не бих карал кола и да застрашавам себеси и околните. Още повече, има си оригинално коли с "мигащи" стопове. С тях какво правим? Вторични? И не е толкова дразнещо. То се подбира честота 3-4-5Hz, не 30, че да те дразни. :wink:
NeoBoss - специалист
fox_vt написа:
Най честото явление се нарича колонно спиране при което първия набива спирачки втория също но + времето за реакция,третия и той + времето на реакция и по тази формула при една определена кола от колоната не и стига спирачен път.И това ако някой по веригата не се е заблеял и със бавните си реакции да е "изял" времето за реакция на задните.Със първоначално мигаща светлина се натрапва на задния че спираш като най добре за такива ситуации е адаптивните стопове колкото по силно натискаш толкова по силно светят,но там е по сложно реализирането.Дистанцията е хубаво нещо но малко хора я спазват аз лично карам на разстояние при което и при най рязкото спиране на предния да мога да спра и нито метър по голяма дистанция.С две думи не мисля а и не искам да мисля и заради задния който му е задължение да спазва дистанция.То като ще мисля за всички в радиус от 1 км по добре с танк да изляза.
защо реши че в такаква ситуация мигащия стоп ще направи нещо , ти тия спирачки ако не ги пускаш човека зад тебе толкова ще му е писнало от мигането че по вероятно е да не реагира на време в точната ситуация. Най малкото на спиране на колона се виждат най малко 4-5 светещи стопа не само и неписаното правило е пускане на аварийки което значи че се натискат спирачките силно а не просто си държиш крака на спирачката. ОТ МИГАЩИ И ШАРЕНИ СВЕТЛИНИ ИМА ПОЛЗА СА В КРИЗИСНА СИТУАЦИЯ, ти му мигай половин час пред него за щяло и нещяло пък очаквай той да реагира ако го натиснеш силно. АКо се чудиш за схема как да направя фаровете да мигат след като натисна педала на спирачката докрай със удоволствие ще се включат много хора :)
hidrazin - майстор
По мое виждане един такъв стоп дето мига при всяко натискане на спирачката по-скоро ще има обратен ефект. Особено зимата - "Я пък тоя как мига!!!" и ти променя облика на колата изотзад. :) А относно колите с фабрично монтиран мигащ стоп бирата е съвсем друга. При някои се нарича SMART - интелигентен стоп и мига само при екстремно натискане на спирачката. При други марки и модели самите стопове светват по-силно, при други примигват и аварийните а при трети се включва допълнителна светлина. Ама всичко това само при екстремно спиране а не при всяко спиране и колата ти не прилича на пушкаджийница от някой цирк.
Ама всеки сам си решава. Подобни мигащи устройства се продават в София на женския пазар, Илиенци, магазин за един лев и други подобни реномирани магазини за авто тунинг.
Пък когато зад теб е заспал шофьор и с топ не можеш го събуди.
:partyman:
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "Схема за пулсиращ стоп" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: