Ел. инструментите. Консумативи.
Тани - модератор
Налага ми се да правя алуминиеви парапети за едно стълбище и ми се иска да си попълня инструментите с пендула. Икономически обаче не е оправдано само за един два парапета да си взимам само за алуминий. Мога ли да си взема някаква , която само със смяна на диска да става и за дърво, МДФ пластмаса и т.н. :? Също така бюджета е ограничен до около 200 лв, че си ми е за глезотия. Гледах преди , че има Метабо на такава цена, но дали става за всякакви материали :?
EDI - майстор
KS216M на МЕТАБО ще ти свърши работа, но малко ти надвишава бюджета.Ето го - http://www.metabo.de/Produktkatalog-hal ... 00b.0.html .Струва към 250 лева.Иначе става и за алуминий, като сложиш подходящия диск.Има разни китайци на цени около 200 лева, ама дали си заслужава за 50 лева да експериментираш.Пък може и някъде да го има още на промоционални цени, струваше към 220 лева преди време.
juvigy - специалист
Това Метабо ще стъпи на 300лв с доставката. Цената е много добра. Китаец не си взимай, не си заслужава парите и нервите. По-добре маркова машина 2 ръка. В продавалника има не лоши предложения и повечето са мои :)
griffin - майстор
Алуминия може да се реже с обикновенния диск с твърдосплавни пластини който най вероятно ще е сложен на машината :-).
Китайци ако земаш трябва да си готов на мноооого доработки и доста недомислия :), мойта е китайка 1 ден си играх да изравня де каквото имаше буквално всяка част която можеше да е крива беше крива, плотове отзад подпората абе квот се сетиш отделно някои детайли в работата на машината не са домислени има лазер който се набива с боклук на втория сряз прахоотвеждането не е стока и т.н :-). Но за 120 лева по добро едва ли ще намеря след доработките си стана сносна машина. Апропо в нет-а много плюят пендулите с изтегляне така че огледай преди да вземеш :-).
EDI - майстор
То рядко има машина, дори и от високия клас, дето не се набива лазера и да отвежда добре.Моя KGS216 /от зелените/, също не отвежда добре праха, но това си е конструктивен проблем на всички подобни машини.Лазера и той се запрашава чат-пат, ама като му ударя един парцал и готово.И вътре се пълни със ситни стърготини, ама се разглобява лесно и бързо.Виж класа PLUS на МЕТАБО е друга работа - има си щит и събира всичко, ама там и цената е друга работа.Моя е с изтегляне и няма проблеми, но аз си го ползвам любителски.Може при постоянна употреба да има проблеми, но то си зависи от конструкцията на плъзгане на прътите - дали на лагери, дали на втулки.
Тани - модератор
Дори не съм си и помислил за китаец.Сега ще ида в Киров да ги разгледам Метабото, тъкмо ще проверя и за фрезери.
Благодаря ви.
griffin - майстор
Еди щит се прави ама недомислията всички не може да ги изчистиш ако ти покажа мойто железо колко е пипнато след завода не е истина :-) да се чуди човек как може да има толкоз криви прави линии :-)
jekasus - майстор
Тани, каквото и да вземеш, ще ти върши работа после - ще режеш корнизи, L-профили на растери, ония профили на ПВЦ тавани(че не си спомням сега как се казват :-D), ако до сега си ползвал пасвател, ще разбереш истината :-D
И без обиди към китайци :-D - Райдер с диск 80 зъба си върши перфектна работа за мен без да съм му правил "тюнинг", на Метабото предимството е по-бързо настройване за градуси.
Тани - модератор
Джеки, наистина е така , но съм човек на принципите и основен мой принцип е , че работата трябва да ти носи удоволствие! Всяко едно "мамата" през деня те уморява повече отколкото да качиш една торба цимент на горния етаж :wink: В една друга тема , точно преди секунди писах за закона на вероятностите в здравето. Този закон с пълна сила важи и при избора на инструменти. С всеки един наш избор, ние гласуваме какво да се развива. Ако гласувам за Метабо - качествена марка , които са пуснали изключително ниска цена на пендулата си - почти два пъти по ниска от конкурентите си - 250 лв , а на всичко отгоре в момента е на промоция: http://shop.kirov.net/?cid=67&pid=3800

С избора си аз гласувам за :

- името на марката , която е направила качествена машина на ниска цена
- промоцията
- развитие на фирмата и предлагане на други качествени изделия на ниска цена
- давам поле за размисъл на конкурентите им - каква стратегия да приемат за в бъдеще.
Факта , че в момента количествата са почти изчерпани е достатъчно красноречив!

не гласувам за Райдър(гласувам против), защото не съм доволен от доста техни машини и не искам повече да подкрепям развитието на марката . Не одобрявам технически недомиследните им решения с единствената цел - ниска цена и подхода им купи/хвърли/купи . Реално в дългосрочен план въпреки ниската цена, това са СКЪПИ машини, които си играят на комар със здравето и нервите на хората! Според споменатия по-горе закон, вероятността да бъда отново разочарован от марката е огромна!

Погледнато реално , това не е чисто технически или икономически избор, а по-скоро философски и въпреки, че говорим за дървообработваща машина , философията не е дървена :lol:

Замислям се дали да не пусна тема за изборите които правим ежедневно и последствията от тях. Повечето хора си мислят, че гласуват веднъж на 4 години, но не осъзнават, че го правят ежедневно и някои (повечето) техни избори са по-важни за бъдещето им, отколкото "Изборите" , на които политиците слагат голямо "И" , за да си придадат важност!
Chefo77 - майстор
EDI написа:
То рядко има машина, дори и от високия клас, дето не се набива лазера и да отвежда добре.Моя KGS216 /от зелените/, също не отвежда добре праха, но това си е конструктивен проблем на всички подобни машини.
Като му забучиш отзад прахосмукачка и нещата стават други :wink:
Метабото е супер машинка, моето вече навърши 3 годинки и съм решил да му подаря плавен старт ... като ми остане време :)
Тани, ти на мен и на Еди ако не вярваш ... :-D

Тема "Пендула за дърво/алуминий" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: