Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
LazarGanev - "Велик майстор"
Магнетвентил, управляван от пресостат, настроен на 2 бара :wink:
quietmadness - специалист
Идеята за предпазен клапан на 2 атм., става ли?
Или няма да има достатъчен дебит?
hidrazin - майстор
Се си мисля че ще се вкараш в някой филм с тия клапани и вентили. Това там в дясно за поливането да не би да си предвидил полипропиленови 40мм? И защо такива? Относно филтрите - за частици задължително. За другите неща след анализ на водата. По принцип е добре да ги има ... ако имаш достатъчно пари за това.
:partyman:
Тръбите не са PP, a HDPE ф40, грешка като правех картинката.
Вкопани са от няколко години и са с хидранти от този вид
Прикачен файл:
irritec_quick_coupling_valve.jpg
irritec_quick_coupling_valve.jpg (1.75 KиБ) Видяна 4059 пъти
по на 10 м, служат вярно за сега. Няма мъкнене на маркучи, няма чупени корени домати, пипер, китки и други растителни видове.
Най-щастливо е по-възрстното население, ходи с 3-4 метра маркуч и :supz: :supz: :supz:
Но има навика да полива на няколко места едновременно :|
Филм, не филм, трябва да измисля нещо иначе рискувам я насапуснисан да напопържвам през прозореца, я пералнята да не изпере.
hidrazin - майстор
За напояването ти е грешна постановката поначало. Сложил си тръби, сложил си хидранти дето са на цени колкото половин електроклапан. И какво ти пречи да сложиш капково напояване? Гълта три пъти по-малко вода, в редовете не растат плевели щото не ги поливаш, не мъкнеш дори и парчета маркуч, полива се нощем когато нито се къпеш, нито переш.
Минуси - отнема един следобед да си монтираш капковите маркучи и по-възрастното население ще има време през деня да мисли глупости цяло лято че и есента.
Ако на възрастното население не му създавах дребна работа нямаше да изкара 29 години с тежък инсулт с дясна парализа. Както влачи крак, капковото ще е всичкото на куп, а да огранича щъкането из двора ... Ще съм най-злия, най-лошия и т.н.
Има си причина да няма капково "вервай ми", ако не чопли по двора налита на ел. инсталацията и тогава става страшно.
Като го видиш с една ръка как бори кабели под напрежение изтръпваш.
hidrazin - майстор
О.К. :) Особено за тоците.
Специалисти,
Помощ!!!
Преди няколко дена взех Pedrollo JSWm 15MX, (казаха, че ще ми върши работа), монтирах я преди ден, НО няма дебита който очаквах.
При 0 метра засмукване и дават 80 л/мин (4,8 куб.м/час), при напор до 30 м.
При 2,7 метра засмукване при мен (помпата е на 0,7 м от дъното на шахтата, затова 2 м + 0,7 м ) и 3,3 м напорен стълб резултата е 33,5 л/мин (2 куб,м/час).

Това нормално ли е за тази помпа и тези условия?

Старата помпа я извадих без да проверя какъв дебит има тази година. Чудя се дали не се запушило нещо. Гледам на комшията старата помпа си е Ок. Бълва вода да те удави.
Или пък да ходя да искам помпа с по-голям дебит (стига да се навият да ми я сменаят де).
Ама си отворих работа баш преди празниците.
VLADO66 - майстор
Провери смукателната тръба-може да дърпа въздух,също така ако имаш филтър.и клапан.Да не си забил смукателя в дъното.
Смукателната тръба е самата сонда 1 1/2", въздух може да вземе само, ако водата във водоносния слой пaдне с 5,5 метра.
Но ако при мен падне и при съседа ще е същото. Сондажите са дето се вика близнаци на разстояние 12 метра, на еднаква дълбочина и 30 годиники вадят вода никакви дертове.
Няма филтър, има възвратен клапан чистак бърсак и той 1 1/2".

Тема "Сондаж, хидрофор и ... още нещо :)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: