Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
stenmark - специалист
Цилков ти си интелигентен ,знаеш че смяната на един чиновник с друг не решава проблема.Издавал съм обект 1ва категория и си имам резервите.
ArturDent - Почти Безобиден
Tsilkov написа:
То разрешението все още се издава от главния архитект. След Декември 2012 (промяната на ЗУТ) обаче общините пращат цялата документация към РДНСК за да проверяват всяко строително разрешение и имат две седмици да го спрат. Това се случва паралелно с обявяването на строителното разрешение за обжалване.
И сега какво? Само от любопитство.
РДНСК одобрява ли проекта или само могат за до спрат във времето за обжалване.
В смисъл издават ли някакъв документ че са го одобрили или просто се прилага "мълчаливо съгласие".
VLADO66 - майстор
ArturDent написа:
Tsilkov написа:
То разрешението все още се издава от главния архитект. След Декември 2012 (промяната на ЗУТ) обаче общините пращат цялата документация към РДНСК за да проверяват всяко строително разрешение и имат две седмици да го спрат. Това се случва паралелно с обявяването на строителното разрешение за обжалване.
И сега какво? Само от любопитство.
РДНСК одобрява ли проекта или само могат за до спрат във времето за обжалване.
В смисъл издават ли някакъв документ че са го одобрили или просто се прилага "мълчаливо съгласие".
Мислиш ли че имат физическата възможност да гледат всички проекти :wink: Просто това е плашило за разюзданите районни отдели.
Tsilkov - майстор
Мисля че е мълчаливо съгласие. Никои не е поставил за цел проектите да се гледат два пъти. Идеята е че всички главни архитекти и технически отдели са си въвели "свои прочит на ЗУТ" в стил "Дявол чете Евангелие" и като ги гледат от РДНСК поне по основни процедурни въпроси ще въведат "уеднаквяване на практиките". Впрочем така е било до 1998, но се е взело решение ,че това е остатък от комунизма :rolleyes: . Времето ще покаже какво ще се случи с това действие - за сега бюрократщината по проектите се увеличи с още едни 20-30% :sad:
P.S. stenmark нищо пркатически съществено не очаквам от тая замяна - от отдавна съм спрял да разчитам на държавата още повече на чиновниците в нея. Радва ме единствено факта, че ще има кои да стои над главите на разпасаните технически отдели. Притеснява ме най-вече факта че като колеги (Техническите отдели и РДНСК) ще се разберат "по човешки" :vom:
stivemaster - майстор
Много ме кефи внушението, за ролята на техническия ръководител на обекта ,като технически секретар на инвеститора. :mrgreen:
Изобщо няма да обръщам внимание, на предприемането на строителство , поръчването на проектиране преди това, без помощта на някой независим от проектанта специалист.
Достатъчно е да се усмихна, на подхода на пусналия темата.Към края на пиесата, която си е подготвил ще има друго мнение по въпроса, с кого поред на номерата трябваше да се е уговорил.
soton - специалист
Ако не си намерил още техн. р-л обади ми се !
vsterev - специалист
stivemaster написа:
Много ме кефи внушението, за ролята на техническия ръководител на обекта ,като технически секретар на инвеститора. :mrgreen:
Изобщо няма да обръщам внимание, на предприемането на строителство , поръчването на проектиране преди това, без помощта на някой независим от проектанта специалист.
Достатъчно е да се усмихна, на подхода на пусналия темата.Към края на пиесата, която си е подготвил ще има друго мнение по въпроса, с кого поред на номерата трябваше да се е уговорил.
Не знам защо ти така мислиш, но закона казва съвсем друго, а имено техническия ръководител не е секретар на инвеститора, а отговорник по изпълнението на проекта, който от своя страна е създаден от проектанта, но със съгласието на възложителя. Съгласно ЗУТ техническия ръководител е необходим при започването на строежа. От тук на татък всичко зависи от гледната точка на "мислещите" и е въпрос на желанието им да интерпретират написаното.
marmoz - специалист
Да се постна ,маи ще стане интерестна тема :)
stivemaster - майстор
Щерев, това е сърказъм бе :-D , знам кво пише в закона.
vsterev - специалист
stivemaster написа:
Щерев, това е сърказъм бе :-D , знам кво пише в закона.
Майсторе, майсторе, след като си знаел защо спамиш със сърказми темата бе майсторе?
В заглавието съм писал какво търся, бих приел отговора ти за полезен, ако въпроса ми беше - Търся мъдреци за мъдри съвети.
PS Весели празници на всички!

Тема "технически ръководител за строеж на къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: