• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
jekasus - майстор
Тая профил от снимката е от китайски душ-кабини. Варианта е да питаш в хипермаркети, дали имат такъв профил от счупени бройки. За други места не знам.
Korohulio - специалист
Ясно т.е. трудна работа. Ситуацията е следната: имам ъглова душ кабина /т.е. стъкла и рамки/ с размер 100 на 80. Мястото което имам в банята е с дължина 115 см. и ми се иска да някак си да сложа тази кабина като направя някаква "подложка" /10 - 12 см/ на профила, които държи дългата страна т.е. да се получи 112 на 80 см..
Варианта над който мисля е: намерих фирма която продава хромиран квадратен профил 4 х 4 см.. Да взема 3 броя от него да ги съединя, да ги захвана за стената, а към тях да хвана душ кабината.
Как ви се струва като идея :? ?
Или ако имате други предложения.......?
chapara - майстор
По добре би било еднакво дебела подложка от двете страни, т.е. 2х6см. :wink:
Korohulio - специалист
chapara написа:
Но тогава ще получа 106 на 86, а на мен ми трябва 110 на 80 примерно!
chapara - майстор
Korohulio написа:
chapara написа:
Но тогава ще получа 106 на 86, а на мен ми трябва 110 на 80 примерно!
Нещо изглежда съм изглупял :? Нали паравана е само челен, от прочетеното до тук така излиза :? :shock:
Korohulio - специалист
Не, имам стъкла и профили от ъглова душ кабина /със заоблен ъгъл/, които искам да сложа. Душ кабината е 100 на 80 см. Широчината 80 см е Ок за мен, но ми се ще да увелича дължината да стане 110 см примерно. Ще я монтирам вместо паравана на схемата от 1-вия ми пост, защото фалирах с тоя ремонт и не мога да заделя 300-500 лева за прав параван както беше първоначалния замисъл. Реално нишата от схемата е дълга 115 см. като оставям около 5 см. да може да се почистват плочките които ще останат зад стъклото, но сега като се замисля, май ще трябва да остава поне 10 см. т.е. май си усложнявам живота за 5 см. :? .
chapara - майстор
Глупости си мислиш, паравана се слага до плочките , а не някакви ниши, страницата се елиминира :yawinkle:
Korohulio - специалист
chapara написа:
Глупости си мислиш, паравана се слага до плочките , а не някакви ниши, страницата се елиминира :yawinkle:
Съгласен съм :wink:
Korohulio - специалист
Ето няколко снимки в почти завършен вариант:

http://postimg.org/gallery/94bwmgsu/
  • 1
  • 2

Тема "Работен проект за баня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: