Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Emooo - напреднал
Би трябвало при изсъхване на мазилката след време този проблем да изчезне? Питам защото предполагам цялата инсталация е направена така с ковани мостови кабели и просто няма начин да проверя всеки кабел.
todortv - майстор
Тани написа:
Ако всичко е изпълнено по технология - дюбелите са метални, окачвачите няма какви да са, освен метални , цялата скара е метална и би трябвало всички нейни компоненти да са галванично свързани , следователно всичко трябва да е заземено през металните дюбели ..........
Няма такова заземяване през дюбели!
Пуска се кабел, който се свързва към кръг контакти или директно в таблото.
Тани - модератор
Всъщност говоря от практиката! Не казвам, че така се прави и или че е достатъчно, а че заземяването си е "страничен бонус ефект" . Всеки може да провери дали съм прав с една пробна лампа към профилите на тавана :wink: Засега когато и да съм пробвал "няма празно" :)
jekasus - майстор
hidrazin написа:
Затова винаги казвам че видиш ли картонаджия, дюлгер или мастар да барат кабели трябва веднага да им се строшат и двете ръце.
:partyman:
Контакт монтиран от ел.монтьор - объркани местата на фазата и заземяване. А сега какво правим, на кого чупим ръцете?
todortv написа:
Пуска се кабел, който се свързва към кръг контакти или директно в таблото.
Мен пък ме изненадаха с ел. проекта
едната част от него -
Прикачен файл:
2.png
2.png (10.88 KиБ) Видяна 1572 пъти
hidrazin - майстор
Този ел.монтьор веднага го преквалифицираме на картонаджия и му трошим пак ръцете. :-D
Pooh - майстор
hidrazin написа:
Затова винаги казвам че видиш ли картонаджия, дюлгер или мастар да барат кабели трябва веднага да им се строшат и двете ръце.
Когато и да утрепеш жичкаджията - все си закъснял!
90% не спазват никакви правила при изграждане на инсталациите, а останалите 10% са допустими загуби. :-D

Дори и в конкретния случай, не друг, а Джицата е ковал кабела. Практиката е доказала, че всички повреди и преработки на един обект са поносими ДО появата на ЕЛ "специалистите" - после настава тотална разруха и безпорядък ... та така с професионалните квалификации ... :yes:
Последна промяна от Pooh на чет апр 25, 2013 11:09 pm, променено общо 1 път.
hidrazin - майстор
Явно си виждал само видоизменени мастари с мания за жичкаджийство защото някога си ги е праснал тока или са направили хубаво късо и се мислят за електротехници.
jekasus - майстор
Не е страшен картонаджията, дето се прави на електромонтажник, а страшен е електромонтажник, дето се прави на ел.инженер :-D
hidrazin - майстор
И двамата са еднакво страшни. :?

Тема "Офазени профили на таван с гипсокартон" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: