Ел. инструментите. Консумативи.
Тани - модератор
Е как да не ви вярвам - виж колко съвестно ви изпълнявам препоръките :wink: - да сте живи и здрави, приятели! :partyman:
griffin - майстор
Чефо ако направиш плавен старт на пендулата метни схемата че аз много мечтая да сложа такова на циркуляра :-) че много рита диването.
Значи ако човек се поразрови в нет-а има доста изписано за марковите машини и доработките които им се правят. Лично мое мнение винаги правя сметка какво и как ще ползвам машината преди да купя. Като презумцията ми е че винаги има доработки и недомислия разликата е че при китайците тия недомислия са повече марковите машини правят промени в дизайна за да усъвършенстват инструмента, даже дават на потребители и искат обратно мнения за машините. Просто всеки си прави сметка какво как и колко да се ръсне като не всеки може или иска да се набутва просто с китаците трябва да се има напредвид че без доработка в повечето случаи няма да се мине - имам наблюдения поне от 6-7 марки. С китайците едно наум с по марковите инструменти работата е по лека(определено) и шанса да се налагат доработки по малки.
Chefo77 - майстор
griffin написа:
Чефо ако направиш плавен старт на пендулата метни схемата че аз много мечтая да сложа такова на циркуляра :-) че много рита диването.
Аз се надявах с един електронен ключ да стане работата ... но се минава през разглобяване и ходене до ... Конрад, например.
EDI - майстор
Chefo77 написа:
EDI написа:
То рядко има машина, дори и от високия клас, дето не се набива лазера и да отвежда добре.Моя KGS216 /от зелените/, също не отвежда добре праха, но това си е конструктивен проблем на всички подобни машини.
Като му забучиш отзад прахосмукачка и нещата стават други :wink:
Метабото е супер машинка, моето вече навърши 3 годинки и съм решил да му подаря плавен старт ... като ми остане време :)
Тани, ти на мен и на Еди ако не вярваш ... :-D
Чефо и с прахосмукачката работя, ама пак остава прах за от вън, макар и малко.Диска не ще да знае, че трябва да уцели малката дупка, дето е до него. :lol: та хвърля и от страни.Интересното е, че с прахосмукачката изтървания прах се събира около основата на машината, не се разлетява из стаята.Най-гадно се реже МДФ-а от към стърготини - диска го разпрашава и тая ситна прахоля направо покрива като пудра.При ПЛУС въпроса са го решили кардинално с големия щит отзад, скоро гледах на живо такава машина.99% от талаша заминава в аспирацията.Иначе от МЕТАБО-то съм си доволен, хем хубава машина, хем на почти 2 пъти по-ниска цена от сродните.На мен липсата на плавен старт не ми пречи, понеже машината я застопорявам за масата на оберфрезата с три болта, та не тресе кой знае колко при тръгване.
Chefo77 - майстор
Еди, мен не ме притеснява ча "подскача" като го пусна. Ще ти кажа защо ми дойде такава идея:
Преди около седмица гледам в една кооперация един голям Бош ... ама от най-големите. Режат парапети с него. И отива един пич до машинката, натиска я 4-5 пъти и чак тогава започва да реже. И викам на колегата "Тоя играе ли си, ебава се с машината, или ...?" Отговорът беше, че най-честите повреди, които възникват в пендулите, са свързани с усукването на ротора при резкия старт. Вероятно не предавам точно думите на колегата, но смисъла беше такъв.
Та ми дойде на акъла, че мога да го спестя този стрес на машинката. Хубаво, ама някой трябва да направи схема, да я изпълни, пък аз с електрониката съм на голямо ВИЕ ...
griffin - майстор
Чефо аз го мислех ако мога да откарадна от някоя машина готова електроника за плавен старт това е най безболезнения ватиант.
jekasus - майстор
Преди години имах един голям шлайф, май Ейнхел беше :? с плавен старт, тогава даже си мислих че е бракувана стока си купих :-D иначе хубаво нещо, за ротори не знам, но за лагери със сигурност.
Като се върна ще търся такава джуджавка - http://www.nbs-set.com/forum/viewtopic.php?f=18&t=12285
ivanovrg - специалист
аз си взех това чрез приятел там
излезе ми към 320лв.
http://www.its.co.uk/pd/SAWPK1-Evolutio ... SAWPK1.htm
nikolson - майстор
[quote="ivanovrg"]излезе ми към 320лв./quote]
Баси, как я докара 90лв. тая доставка? Иначе, тая марка съм си я заплюл, щото гледам дисковете им пише "made in Japan".
EDI - майстор
Възможно е, Чефо, не съм се замислял за това, но предполагам този проблем се явява най-често при големите дискове/те са с по.мощен двигател/ и постоянно ползване на машината.При мен този проблем не стои, но при вас, дето имате по 100-ина - 200 включвания всеки ден може да се помисли за плавен старт.До колкото съм чел, май само високия клас машини на добрите производители са с плавен старт.

Тема "Пендула за дърво/алуминий" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: