Проявете вашата изобретателност.
nеwage - специалист
Как да си направим сами напълно затворена система за отглеждане на всички видове зеленчуци + риба за едно семейство. Това всичко събрано в задния двор! Ако искате да сте самодостатъчни и независими от икономическата система, това е вашето решение!
Филма и материалите са на английски, търсят се доброволци да го преведем

http://www.beinsa.info/downloads/biblio ... quaponics/
Последна промяна от nеwage на съб апр 27, 2013 4:37 pm, променено общо 3 пъти.
Тани - модератор
Ако има английски субтитри, бих помогнал с превода. Довечера ще го изтегля като се прибера.
iivanov - майстор
Аз съм само тъп железничар,ама това ми прилича на вечния двигател в биовариант,т.е невъзможно е.
-Тони- - специалист
Гледам растения и риби от както се помня. Не е проблем да се направи, но си иска хамалогия. Особено докато се завърти цикъла. Трябват си химикали (тор) за растенията, храна за рибите, следене на параметрите на водата да не изтровим рибите или растенията да не останат недохранени, почистване, плевене... на който му се занимава е ок, ама не е лесно. За хоби е супер... иначе от магазина е по-изгодно.
Не съм гледал сайта но предполагам за какво става въпрос.
Тани - модератор
iivanov написа:
Аз съм само тъп железничар,ама това ми прилича на вечния двигател в биовариант,т.е невъзможно е.
Ако не ни лъжат, този двигател работи от десетки хиляди години. Енергията идва от слънцето, така че не противоречи на закона за запазване на енергията .
nеwage - специалист
Съжалявам, оказа се, че файла е повреден, утре ще можете да го свалите.
iivanov - майстор
Тани написа:
Ако не ни лъжат, този двигател работи от десетки хиляди години. Енергията идва от слънцето, така че не противоречи на закона за запазване на енергията .
Тук не говорим за енергия,а за материя.Значи вземаме една материя от затворена система и в един момент се оказва,че в системата има първоначалното количество материя.И то само благодарение на енергията. :? Чета доста научна фантастика и ми се струва,че това е от този жанр.
Тани - модератор
Вземи една шепа житни зърна, претегли ги, постави ги във вода да покълнат , поливай ги да пораснат САМО С ВОДА и претегли след месец колко тежат! О ЧУДО!!! Повече материя!!! Перпетум мобиле! Ако направиш това в почва, дори можеш да изчакаш да изкласи и да получиш повече семена , отколкото си посял, а ще имаш и материал за наторяване на почвата или изхранване на някакво животно. Кое му е фантастичното, като всеки ден ядеш хляб, а житото на земята не свършва!

ПП Намерих някакъв трейлър да видя за какво става въпрос, докато качат файла:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=bCV7DABEz20[/youtube]
jekasus - майстор
Няма ли да се изроди това всичко в това ограничено място :?
Тани - модератор
И аз това си помислих - особено за рибите. Те растенията са си растения, няма какво да им се изроди. Пък и не знам за колко време растат рибите и с какво точно се хранят :?

Тема "УНИКАЛНО! Направи си сам затворена аквапоник система" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: