• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 13
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
mininova - напреднал
Имам още един въпрос към знаещите. Първо слагам ламперията на стените и след това мивката върху нея, или трябва да изрежа ламперията по очертанията на мивката?
Като гледам публикуваните снимки ми се струва, че ламперията не е рязана по очертанията на мивката. така ли е наистина?
Тани - модератор
Направо се слага отгоре и се стяга с дюбелите. Хубаво би било да има ботуш или шкаф отдолу, за да не смачка ламперията и да провисне! Между тях слагаш санитарен силикон и изглежда прилично. Виж снимката конкретно на мивката в детайли , като кликнеш върху нея.

Прикачен файл

а8.jpg
jekasus - майстор
Не са ли деформира панела от стягане на мивката :?
VLADO66 - майстор
Може в ламперията да се сложат дистанционни шайби с нейната дебелина.Но при всички положения дюбелното закрепване трябва да се дублира със залепване.
ПламенМ - специалист
jekasus написа:
Не!Площа е голяма и не си личи колко е стегнато.
Аз сложих полуботуш и за сега всичко е точно. :)
Тани - модератор
ПламенМ написа:
jekasus написа:
Не!Площа е голяма и не си личи колко е стегнато.
Аз сложих полуботуш и за сега всичко е точно. :)

+1
От самото стягане не се деформира, дори и без дистанционна втулка. Повече ме притеснява обаче , какво агресивно натоварване , ще понесе мивката в процеса на експлоатация. Затова отказвам да монтирам само мивка или с полуботуш, а се застраховам с нещо стъпило директно на земята. Обаче, когато е за лична употреба и сам си го правиш и ще го ползваш , може да се поеме и този риск .
mininova - напреднал
Благодаря!

А слага ли се силикон м/у отделните пана?Там , където влизат едно в друго? Аз не съл слагал досега. Струва ми се,че влизат доста плътно и то с доста "бой" :)
Тани - модератор
Влизат без бой, но достатъчно плътно , за да се притесняваш от проблеми. Ако ги монтираш вертикално като на снимките, няма как да попадне вода отзад, без да слагаш силикон. Аз не слагам, първо защото няма смисъл и второ, защото може да стане неразглобяемо. Слагам само отзад към стената за механична устойчивост акрилен силикон, който предполагам би се отлепил, ако се наложи.
mininova - напреднал
Супер. Значи няма от какво да се притеснявам-влага. Профължавам в същия дух при първа възможност. А влизат с бой, защото както съм писал стените не са ми равни и все пак подпира на места. Това да е проблема :) .
Korohulio - специалист
Колеги, слагате ли завъшваща лайсна от към пода при поставянето на ПВЦ ламперия или само се лепи със силикон? Как я нивелирате когато в средата на стената са получва кривина от наклоните на пода? Как я закрепяте на пода?
От кой вид лайсна поставяте:
1. http://shop.pvclamperia.com/%D0%9F%D1%8 ... 0%B8%D0%BB
2. http://shop.pvclamperia.com/%D0%9F%D1%8 ... duct_id=70 ?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 13

Тема "PVC ламперия или фаянс в банята?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: