Ел. инструментите. Консумативи.
Chefo77 - майстор
Минаването през Тръпкови и срещата със сервизния им техник леееко ме обезкуражи - човекът каза, че машините са смятани, че смятани - и след като те не са сложили такова нещо, значи старта не е някакъв проблем. Другото е, че няма много място къде да се сложи, и трето - ако се намери готов модул, ще е 60-70 лева сигурно.
Натоварих един съсед - дето пипа електроника - да намери такава схема, ако може ... да видим какво ще изнамери. Ако пък някой друг намери схема, поне да ми я изпълни. Аз нямам ползване на пендулата всеки ден, но когато се ползва е интензивно - и си мисля че няма да е излишно, ако излезе сметката :)
kabel96 - специалист
Ако се съберем 10 човека може да пусна поръчка за платки и да направим модули.Не вярвам да излезе повече от 15-20 лева на човек.Има специални интегрални схеми за това и ще станат по добри и от фабрични някои.
Тани - модератор
Предложете някакъв диск за алуминий за Метабото. То малко става, че още нямам балтон, а му търся копче ама... :lol:
Kumay - майстор
kabel96 написа:
Ако се съберем 10 човека може да пусна поръчка за платки и да направим модули.Не вярвам да излезе повече от 15-20 лева на човек.Има специални интегрални схеми за това и ще станат по добри и от фабрични някои.
Задръжте малко... ще има инфо :wink:
ivanovrg - специалист
nikolson написа:
Баси, как я докара 90лв. тая доставка? Иначе, тая марка съм си я заплюл, щото гледам дисковете им пише "made in Japan".
защо да е 90лв
машините са 120лири*2.30=276
45лв за доставка=320лв

да не си гледал цена без ДДС (99,99 лири)
пишман_майстор - майстор
За плавния старт . Имам една настолна отрезна машина за метал с карбофлексов диск 350 мм . Наложи ми се да отворя ръкохватката и ..се загледах по "електрониката" на плавния старт :? очаквах да видя нещо платка , пък то един ферит ( не знам как се нарича точно , да не бъркам) тороидален,към 30 мм диаметър, с навит нарядко проводник (дросел?) и един кондензатор, това е ! Плавно си тръгва и няма спиране при рязане ! Не се сещам да е имало още нещо , но ако държите мога да разглобя дръжката и да снимам "кондиката" . Нямам представа ,дали е важно точно и на каква мощност е , но самата машина е някъде 2 или 2.5 кВт ( не се сещам,ще проверя утре) , а и повечето циркуляри са към 1.8 - 2 кВт ,като нищо ще си пасне. Ще отворя пак копчелака , да го видите и да кажете дали и откъде ще може да се намери.
П.п. снимки :
Прикачен файл:
Изображение0736.jpg
Прикачен файл:
Изображение0742.jpg
Прикачен файл:
Изображение0744.jpg
Някъде мисля два киловата е !
Ако ги има ,да си поръчам ,че и мен ме дразни дет' твърдо тръгва пендулата ми за дърво ( и тя е два киловата)
Тани - модератор
Това което си снимал ми се струва , че си е филтър против смущения.

Надявах се някой да ми препоръча диск за алуминий 216 х 30 , по възможност в магазин в Пловдив?
ralev - специалист
Провери в Киров
пишман_майстор - майстор
Тани написа:
Това което си снимал ми се струва , че си е филтър против смущения.

.....
Със сигурност си прав ...не вярвам това да е софтстарта ( пък и по пътя на логиката няма как да е ..) Явно е ,че платката за плавния старт е някъде "навътре"... Нека колегите споделят, откъде и колко ще коства електроника за плавния старт,да си преценя и купя за пендулката си за дерево....
Тани - модератор
След няколко часа, ако експеримента е успешен, ще споделя опита си. Имайте малко търпение.

Тема "Пендула за дърво/алуминий" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: