• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Strahil - специалист
Нека да оставим неща от рода какво на теб ти се струва или кое как ти звучи за някакви други разговори. Тук коментираме реално как работи съоръжението. Написано е как е, а не как би трябвало да изглежда според теб.

Иначе на линията, на която се свързва котелния термостат може последователно да се свърже и стайния термостат, т.е. това може да стане и за твоята горелка. :finga:
hr.hristov57 - специалист
Горелката,която аз ползвам не се управлява от "котелен" или "стаен" термостат, а от датчици- 2бр за температура.
Въобще няма такава "линия" за включване на термостати, а и за какво са след като те работят "он-оф"
filmatoplo - майстор
Каква беше точно горелката .
hr.hristov57 - специалист
filmatoplo написа:
Каква беше точно горелката .
Тази горелка която дебатираме е Besolid, a горелката която аз ползвам и описах е тази
Отоплителна система на пелети Torch
LazarGanev - "Велик майстор"
hr.hristov57, как става самопочистването на горелката - четох, че има такова?
idunno - специалист
Аз се чудя, защо толкова се коментират пелетните горелки, а то какво било - някой просто иска да пробута поредната "модулираща" пелетна горелка.Чета тука, хората разискват параметри и т.н., а наяве никой вече не връзва на простотията на пелетните горелки били те на Ерато и други "балкански инженери" - това определение наскоро го научих и определено не е ласкателно.
За всички, които малко разбират от горивна техника - такова чудо като модулираща пелетна горелка, да не бъркаме степенуването на мощността с нейното модулиране, няма.Но господата христов и компания могат да продъжават да си обясняват "модулиращите" свойства и дано това помогне на фирмите като ерато, термосиликат и подобните наистина да открият такава горелка. :) Това ще им гарантира най-малкото нобелова награда.
За разбиращите ще кажа, че явлението модулация се използва тогава когато имаме постоянни параметри на енергоичточника ( газ, нафта и т.н.)
Аз пък спокойно мога да кажа, че мненията (постовете) на idunno в темите за пелетни котли и горелки трябва да се разглеждат като спам. Моля четящите и пишещите да не им обръщат внимание, а модераторите спокойно могат да ги трият - това си е спам, форума няма нужда от такъв. Но аз ще продължавам да чета мненията на idunno в темите за климатична и хладилна техника :wink:
zaid - помощник
idunno написа:
Аз се чудя, защо толкова се коментират пелетните горелки, а то какво било - някой просто иска да пробута поредната "модулираща" пелетна горелка.Чета тука, хората разискват параметри и т.н., а наяве никой вече не връзва на простотията на пелетните горелки били те на Ерато и други "балкански инженери" - това определение наскоро го научих и определено не е ласкателно.
За всички, които малко разбират от горивна техника - такова чудо като модулираща пелетна горелка, да не бъркаме степенуването на мощността с нейното модулиране, няма.Но господата христов и компания могат да продъжават да си обясняват "модулиращите" свойства и дано това помогне на фирмите като ерато, термосиликат и подобните наистина да открият такава горелка. :) Това ще им гарантира най-малкото нобелова награда.
За разбиращите ще кажа, че явлението модулация се използва тогава когато имаме постоянни параметри на енергоичточника ( газ, нафта и т.н.)
Нещо се напъна, но май нищо не изкара :toimonster:
Кое точно се променя при пелетите не разбрах
zaid - помощник
LazarGanev написа:
zaid написа:
При достигане на заданието за температура, на -10% от зададената, горелката намаля мощноста си с 20% и продължава да работи. Ако след определен период от време няма промяна в параметрите горелката намаля своята мощност с още 15 %, и така може да достигне до 10% от номиналната си мощност (и това ако не е модулация :-D )
Да не си чел паспорта на друга горелка? :)
"Велики Майсторе" ползвай GOOOOOOOOOOOOOOOOGLE :bulb:
Извини мене неукия, кажи ми на коя страница го пише това, с което съм те цитирал - ей ти паспорта:
http://www.erato.bg/files/file_984_1243bg.pdf
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Тема "Комбиниран котел на дърва и пелети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: