Най - вълнуващия въпрос зимно време.
prascho - майстор
привет,

Тръбата е сменена ;). Любопитното е, че старите накрайници "адаптер мъжки 16 към 1/2" излезнаха от тръбите и ги преизползвах. Тъй като обмислях да мушна изолация на тръбите бях се подготвил с нови закупени от Ангро/италиански уж/, като се бях зачудил защо вървят с нипела. Но съществуващите бяха запекли към нипела и при дърпане назад се изхлузиха от тръбата. Конусовидни са към нипела и са с едно пръстенче ринг към тръбата. То бе непокътнато и това ме накара да ги преизползвам вместо да навивам калчище на новия нипел. Само отрязах по 1 см в края на тръбата и раздух отново. Пък и новите адаптери са прави с две гумички, според бащата конуса е по-добре, гумата старее. Купих си външна и вътрешна пружина за ф16. Та така...действаме.
prascho - майстор
здравейте отново,

Ще Ви помоля за съдействие. Тръбите с изолацията искам да фиксирам към пода на няколко места, тъй като вървят в сноп от 2 до 10 броя. Искам да са плътно към пода защото предвидената височина на посипката покрай тях е около 30мм. Преди време ми бе попадала гъвкава алуминиева лента с ширина около 1см. Подходяща е за скоба като я фиксирам с две дюбелчета отстрани. Имате ли идея от къде мога да си я набавя? Трябват ми около 2-3 метра. Мерси.
prascho - майстор
Брех с това май ще стане. Не би ми хрумнало.... :) .
syncho - майстор
прасчо, има и скоби с дюбели, които ще ти свършат чудесна работа, но не ми се рови да търся сега снимка. Те са двойни и приличат на котва. Само правиш дупка в пода и набиваш скобата, като се хващат тръбите и няма мърдане. Мисля, че Видира имат такива - българско производство.
syncho - майстор
Vlado какво щяхме да правим без теб =D> :prayer: точно за тези говорих :wink:
VLADO66 - майстор
syncho написа:
Vlado какво щяхме да правим без теб =D> :prayer: точно за тези говорих :wink:
Само че не трябва да се слагат в нетрезво състояние :-D
prascho - майстор
Утре е трети, къде ще ги търся. Пък и с изолацията тръбата става 35мм.

В коридора тръбите са плътно една до друга 10 броя. Това прави 35 см плътни тръби без посипка, което не е май добре. По спецификацията на Кнауф е до 10 см. Но пък няма как да ги раздалеча, няма да им стигне дължината. Или пък да мисля вариант?
LazarGanev - "Велик майстор"
Взимаш дюбел-пирон ф6, около главата на винта усукваш тънка арматурна тел, побиваш отвор ф6 и набиваш дюбела под тръбата и после връзваш тръбата към земята.

Тема "Нараняване на тръба за парно - препоръки?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: