• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
mrdds - специалист
Утечките трудно ще ги измериш тъй като са много малки за хващане от уред.А иначе консумацията - с амперклещи.
Изключваш всичко по кръга и мериш .По-скъпите амперклещи имат зумер за верига.Ако има някъде затворена верига ще писне,както и ще покаже колко ток преминава през проводника.

Отваряш рамката на таблото ,намираш си кабелите на токовия кръг-обикновено оставят по 15см аванси,издърпай го внимателно настрани от другите проводници да не влияят на уреда. Закачваш клещите и гледаш при пуснат котлон колко ток отчита,при изключен колко отчита при извадени щепсели на уредите трябва да ти бъде абсолютна нула показанието .Внимавай много,че с тока шега не бива.Ако не си сигурен в действията си по добре извикай някой приятел,комшия,познат за 10лв да ти направи измерването от колкото да се осакатиш.
MIRO_073 - майстор
cable написа:
MIRO_073 написа:
VLADO66 написа:
Защото е най-некачествената възможна :wink:
Аха. Прав е. А котлона да не ти е индукционен случайно???
Не, стандартен нагревателен плот.
Какво значи стандартен? Със сензорно управление, без такова или с аналогово...
pavelari - майстор
марката елмарк трябва да се забрани със закон... миналата седмица счупих една акумулаторна машина да стягам защити, при което правеше впечатление, че кабелите излизат от клемите им...
moimoimoi - майстор
всички електроуреди имат някаква утечка и когато се натрупат няколко уреда на линия с ДТЗ и сумарната утечка е възможно да стане по голяма от допустимата на ДТЗ-то

аз не разбрах това дтз пада само когато е включен котлона или и когато е и изключен
Тани - модератор
cable написа:
mrdds написа:
ДТЗ не пада защото си включил 2 консуматора.Пада ако има утечка.Каквато по всяка вероятност или имаш при повишена влажност или тя си пада така просто.Често срещан дефект на ДТЗ е това да си изключва сама.Същата работа е и с ДТЗ и климатик.

.
Влага няма, и по таблото съм гледал, пък и сега се стопли и е още по-малко вероятно. Ама пък от един котлон такава утечка не знам как би било станало.

Преди време монтирах на сестра ми печка за вграждане и реших да проверя надеждността на Ваго клемите. За целта свързах печката и сложих временно плота с котлоните , но не монтирах "коминчето" между плота и фурната. Оставих я да пече нещо във фурната и на другата сутрин отидох да си проверя клемата. Като вдигнах плота с котлоните от кухненския плот, останах изумен колко вода СЕ ИЗСИПА от него! Явно е кондензирала по студената повърхност и беше останала вътре в котлона! И това само от едно печене. Провери дали не ти се е случило нещо подобно, ако коминчето ти не влиза плътно в тръбата излизаща от фурната или самата тръба дали не е пробита. Ако има влага в котлона, то тя може да ти задейства ДТЗ, когато включиш котлона !
Junak - майстор
Тани написа:
... Провери дали не ти се е случило нещо подобно, ако коминчето ти не влиза плътно в тръбата излизаща от фурната или самата тръба дали не е пробита. Ако има влага в котлона, то тя може да ти задейства ДТЗ, когато включиш котлона !
Ми той, човека, май даже няма фурна :)
VLADO66 - майстор
То на тия защити отбелязания ток на утечка е като пожелание. :roll:
Тани - модератор
Ха ха , наистина пише само за котлон, а не за печка, та вероятността да си прав е огромна! Все пак мнението ми може да помогне на някой друг със сходен проблем .
  • 1
  • 2

Тема "ДТЗ/Прекъсвач пада при работа на ел. котлон." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: