Всички въпроси за вилата.
Transporterr - специалист
Не е трябвало да слагаш ситното. Наричат го мертел и е за зидане на огн. тухли. Ссамо с натрошени на ситно огнеупорки и 1:1 цимент .Тия заместители на фибрите също леко са в повече.
единак - специалист
Така, да доложа.

Напука се като стой, та гледай - още на второто опалване. Снимки може по-късно. Държи, не е паднало, но дразни и със сигурност ще започне да се рони.

Самата пещ и тя се понапука, но по интересен начин - когато е загрята пукнатините се отварят, а като изстине и едва се забелязват. Сякаш "диша". Още не е измазана, след като и сложа изолацията хич няма да и се притрисам. Изпече половин агне, дори и без вратичка, само наредих няколко тухли на отвора, опалва се лесно - за около 1.5 часа, така че засега е добре.
единак - специалист
Голям проблем - из цял Бургас няма плътен квадратен профил 8х8мм за да си направя скарата.

Някъде някой да знае да има? Трябват ми 40брх38см, 2брх40см, 1брх53см и 1брх68см. Може и 10х10.
hidrazin - майстор
единак написа:
Голям проблем - из цял Бургас няма плътен квадратен профил 8х8мм за да си направя скарата.
И къде търси? Едно от първите дето ми изкара чичо Гошо:
Профил квадратен плътен 8 х 8
Имат магазин и в Лас Бургас - жк. Изгрев, бл. 53,Вх. 7 партер.
:partyman:
VLADO66 - майстор
hidrazin написа:
единак написа:
И къде търси? Едно от първите дето ми изкара чичо Гошо:
Профил квадратен плътен 8 х 8
Имат магазин и в Лас Бургас - жк. Изгрев, бл. 53,Вх. 7 партер.
Баси,колко ли е гоуем тоя партер да приюти цел склад за джилезо :shock:
hidrazin - майстор
:? Може склада му да е в четвъртото измерение. :shock:
Някъде в този район е. Ето и доставчиците:
Доставчици на метални изделия
VLADO66 - майстор
hidrazin написа:
:? Може склада му да е в четвъртото измерение. :shock:
Може да е мангал примък такси бакър мурафет джелем сокерез и айде на адрес.
единак - специалист
Няма.
Гугъл да си... абе, няма бе.

На едно място само имат, но няма метри, а на мен ми се събира към 18-19 метра. И е профил за шпонки. От спец. стомана. Скъп.
Stefan2000 - специалист
Преглеждам темата, та да допълня.
За Софийско. Огнепорните бетони се намират в една фирма зад Завод Шамот, точно на гърба. - Гара Елин Пелин.
Ходих там скоро по подобни въпроси.
Шамота го правят от млени огнеупорни отпадъци. Добавят му огнеупорен цимент. Бетона го дават сух, по левче килото, май беше. Там леят и разни огнупорни изделия. Казаха че в някои слагат и метални фибри. Взимат ги от фирмата, която има статия тук.
По пътя към тях, има доста разхвърлян огнеупорен отпадък, който е извън тяхната територия, та едно на ум :wink:

Но като четох цялата тема, направи ми впечатлени рецептата за добавяне на сол, в бетона. До колкото занам, солта е враг на цимента. Какво се получава тогава? Някй знае ли? ФЛО например, ако следи темата.

Тема "BBQ, пещ и огнеупорен бетон." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: