Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
kopaiko - специалист
Здравейте и весели празници :partyman: Имам киви което е около 50-60см.високо,пролетта отрязах по слабите леторасли и останаха две клончета да вървят нагоре.Забелязвам че почти до всяка пъпка и листо израства клонка и така растението става доста разклонено.Въпросът ми е трябва ли да се кършат израстъците,по колко да се оставят и от каква височина от земята да се разклоняват клонките.
teon - специалист
...ако смяташ да го отглеждаш асмовидно, тея страничните ги чистиш...оставяш само един филиз да расте нагоре...като се качи горе на асмата, там вече да се разклонява...абе почти като лозата...
kopaiko - специалист
Какви варианти има освен асмовидно и кой би бил най подходящ за местност край Варна с надморска височина височина от 200м.Предполагам при всички варианти трябва някаква конструкция.
swot - специалист
kopaiko написа:
Какви варианти има освен асмовидно и кой би бил най подходящ за местност край Варна с надморска височина височина от 200м.Предполагам при всички варианти трябва някаква конструкция.
Доколкото съм запознат се отглежда както лозата:на редове или на асма. Изборът е твой. Относно местността, където ще го отглеждаш, не би трябвало да имш проблем, т.к. климатът там е по-мек :)

Тема "Формиране на храст киви." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: