• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 14
Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
fox_vt - майстор
Един електронен термостат и си готов :wink:
mavryt4o - майстор
Системата е напълно завършена вързах помпата за изводите за външното тяло а от дистанционното замо нагласям желаните градуси 24 и нищо не пипам то само си включва изкл. и си поддържа температурата много съм доволен оригинална работа :-D това е края на проекта завършен на 100 процента
fox_vt - майстор
Ама ти и външно тяло ли имаш :shock: И сега като рече да включи вместо компресора включва помпата в кладенеца :? Интересна система се е получила,иначе браво лошото е,че ако сложиш и в другите стаи трябва да бъде еднаква температурата навсякъде
ivan_v - специалист
zmiori написа:
.... За помпата нямай кахър така даже е разтоварена....
Това е така за центробежните помпи.
Тази помпа е периферна и определено се товари( съответно консумира) доста.
mavryt4o - майстор
ivan_v написа:
zmiori написа:
.... За помпата нямай кахър така даже е разтоварена....
Това е така за центробежните помпи.
Тази помпа е периферна и определено се товари( съответно консумира) доста.
Да консумира да консумира колко да консумира киловат ли ?Имам контролен електромер ако не ме мързи може да се заиграя.
mavryt4o - майстор
Продължение на темата.Има съфинансиране от баща ми за още едно климатично тяло и в неговата стая .Малко не ми е ясно как ще стане управлението на помпата как и двете да я командват да включва и изкл?!?!?!
fox_vt - майстор
Става с електромагнитни клапани едното тяло като иска да спре си затваря клапана на неговия кръг и остава само другото.Обаче ще ти трябва някакъв пресостат може би когато и двете си затворят клапаните и се вдигне налягането на помпата пресостата да я спира.
Всъщност това не е добра идея налягането няма да се задържи.Варианта е със датчик поток като на проточните бойлери спира потока и изключва помпата.Офф пак няма да стане после пак няма да има поток :? Може би и с някакво байпасно реле ама не ми се мисли сега.
bulhomes2 - майстор
Пусни ги последователно един след друг! Недостатъка е че втория ще охлажда малко по-бавно, но като се изключи първия бързо ще го догони. Но пък избягваш сложни, скъпи и развалящи се автоматики.
fox_vt - майстор
А като изключат и двата кой ще спре помпата :wink: Това беше чуденката :)
bulhomes2 - майстор
А кой ще я кара да работи? Тя нали работи само при включен климатик.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 14

Тема "Вътрешно тяло от климатик с вода от кладенеца ще стане ли ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: