• 1
  • 2
Ел. инструментите. Консумативи.
ferrari4456 - специалист
Пробвах със всичко и не мога да отвия винта който държи ножа.
Пробвах да полея с масло и после с ключ и болта почна да се закръгля леко.
Какво да правя?
velsi - Почетен майстор
С нагряване пробва ли? А сигурен ли си за посоката на резбата?
ferrari4456 - специалист
Не съм сигурен за посоката и на двете пробвах и не помръдна.
По посоката на въртене на ножа май се затягаше или се бъркам?
За какво нагряване става въпрос? С горелка мисля че ще се разтопи пластмасата но ще пробвам.
Ако срежа болта така да се махне ножа ще останат 3-4мм от резбата на болта.Тогава като няма напрежение ще се отвинти ли лесно?
velsi - Почетен майстор
ferrari4456 написа:
Ако срежа болта така да се махне ножа ще останат 3-4мм от резбата на болта.Тогава като няма напрежение ще се отвинти ли лесно?
Нямам представа какво точно развиваш и не мога да те посъветвам нищо конкретно.
ferrari4456 - специалист
Ножа на косачката се хваща към ротора с болт.
Само един е болта.
Илчо Илиев - майстор
По-добре ще е да свалиш ротора, за да можеш да подпреш задния му край и да чукнеш по главата на болта и пробвай с тръбен ключ , за нагряване там малко е опасно...
Ако срежеш болта има вероятност да се развие лесно, след като няма натяг,но ако е закършена/повлякала резбата ще се наложи да се разпробива и нарязва нова резба,но там вече става сложно, защото трябва да стане на струг,иначе вероятността да стане отвора в средата и да няма биене е мноооого малка...
fbr - майстор
Няколко модела ел косачки са минавали през ръцете ми, всичките са били с една и съща посока на въртене на ножа и болт с нормална резба стягаща ножа. Пробвай с тръбен ключ.
gogo7777 - майстор
По посоката на въртене болта трябва да се развива.
Тани - модератор
По-добре не го напъвай с голямо рамо, а опитай с удар. Отиди в някой сервиз или вулканизатор да го развият с ударния гайковерт!
al4o - специалист
Ако имаш винтоверт с подходящ камък сложи го на позициите където щрака и пробваи с него Не е точно гаиковерт Нo не пречи да пробваш
Последна промяна от al4o на пон май 06, 2013 12:12 pm, променено общо 1 път.
  • 1
  • 2

Тема "Заклинил винт на ножа на ел. косачка?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: