• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 14
Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
svetliopi44 - Чирак...
На мен ми се струва доста висока сметка за отоплителен сезон.
Знам , че си с външна изолация и на места вътрешна , ... и по спомени отопляваше 65м2 .... много ми се вижда ама аз не съм коректив ... :?
Тея пичове дето ти правиха външната гледали ги как слагат ватата , предполагам е 5 см и ми се вижда малко .
kuuuuuul - майстор
Ватата е 10см и като ги видях как я слагат взех тази операция в свои ръце :-D От долу и от горе е студено но тем. на всякъде/коридор,баня и тоалетна/ постоянно по цял ден около 21гр.За миналия сезон/без изолация/ изхарчих 7м3 дърва480лв + 1т въглища=320лв + 150лв климатик=950лв като през седмицата палех само вечер,а по някога като закъснея повече прескачах и тем. падаше до 12-13гр /най гадно беше сутрин :-D / ако трябваше да поддържам цял ден сигурно сметката щеше да е доста по голяма.Ако икономията ми е 600лв на сезон ще ми трябват поне 25 год. да ми се изплати изолацията :-D ама друго си е сутрин като стана да ми е топло :lol:.
svetliopi44 мойта помпа е голяма ще топля и двата етажа след време,а на теб ще ти свърши работа и една 6-8кв така че сметките ще ти бъдат значително по ниски. :partyman:
svetliopi44 - Чирак...
Даам прав си, само да ми паднат от някъде въздуни кинти и взимам като твоята но с по ниски ватове.
Фибран имаш ли на пода, понеже сега разбрах че долу не се отоплява, щото и аз съм в това положение.
kuuuuuul - майстор
Има фибран,на ли съм с подово.Трябва само да сметнеш радиаторите за 40гр или по добре с конвектори.Първия месец ми е по голяма сметката защото още не бях уцелил настройките,а и правих различни експерименти.В крайна сметка най добре работи при тем. на подаващата 38-40гр и дифер.разлика около 16гр/при по студено я намалявам до 10гр./
svetliopi44 - Чирак...
Мисля само подово да слагам + един конвектор на детето в стаята че там е ремонтирано и няма да къртя.
kuuuuuul - майстор
Това е най доброто. :supz: ,а сегашния ти клим. ще помага ако се наложи.
Морозов - специалист
Куууул,търсия читав монтажник,за Дайкина :? :axe:,които ще е ТП :lol:
kuuuuuul - майстор
Най-добрия спец по ТП за мене е phoenix но е от Варна,за София не знам.
Морозов - специалист
Куууул,Ти направо ме УТЕПА бе човек :shock: ,24.04.2013 пишеш че с71-ца,едвам си стоплил една стаиа,а аз съм тръгнал с50-ка да греия циял етаж :? но моита с-ма щее ТП :partyman: НО НЕЗНАМ :? дали да се ПРОБВАМ :axe:
LazarGanev - "Велик майстор"
kuuuuuul написа:
Най-добрия спец по ТП за мене е phoenix но е от Варна,за София не знам.
А, за София си имате Ванко...
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 14

Тема "Термо помпа въздух-вода на Kuuuuul" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: