Зависи колко е правва стената,в едно клипче гледах че правят пяната на кюфтета.Не знам колко е правилно 
Напишете въпрос свързан със санирането.
VLADO66
- майстор
24 мнения в "лепене на топлоизолация с пяна"
stenmark
- специалист
Правилно е толкова колкото и 90% лепят така с лепило.Идеята е може би че така ще обира неравностите.Но искам да поясня,че на неравна стена ще си е живо предизвикателство.Лепил съм с пяна и нивелирането няма нищо общо когато е с лепило.А разхода дали е тухла или примерно итонг не вярвам да има.
m.konsulov
- напреднал
Има ли актуални мнения и препоръки от хора с опит за лепенето на ТИ с пяна върху гола тухла четворка?
До колко сантиметра кривини на стената може да поеме пяната?
До колко сантиметра кривини на стената може да поеме пяната?
rosso666
- специалист
Поздрави колеги .Малко в страни от темата но имам питане -правя си сам изолация на къщата втория етаж е готов но първия сега тепърва ще дубелоирам стиропора и незнам дали ще имам време (дали зимата няма да ме изпревари) да щпакловам.Та питането ми е ако стиропора остане не шпаклован дали зимата ще се скапе ли?.Чувал съм че ако се навлажни стиропора му се губят топлоизолационните качества.
8180
- майстор
Не мога да се ориентирам за мащаба на фотото.
Лепил съм на пръскана мазилка, но малко - ок. 5м2.
Остана пяна без да пестя - рамка по периферията на плочата и W вътре - 2,5-3см. дебелина.
От мен, за сметките - разчитай на поне толкова с един флакон, ако е по-груба мазилката.
Може и да остържеш големите върхове и преметеш праха.
Изчаквай малко да втвърди пяната, да стане на "лепило", да се тегли "на конец" - като пробваш ще се ориентираш, после не раздува повече. По клиповете и майсторите не го правят и дюбелират веднага, според мен - компромис, "на чуждо".
Проучи и цените на пяната. Аз ползвам Инста Стик - ок. 9лв. (по памет) от дистрибутора в Сф. Имат и "зимна", ако си на зор. Взимал съм и др. - по 10-14лв., включително и обикновена - без разлика, ако се прецени "изчакването". СПОРЕД МЕН - не ми е бизнес.
П.П. Все едно е време за вино - лепни накъде 2-3 листа за проба и анализирай на др. ден или на пролет. 3-5см. лист се чупи, не се отлепя. По-дебел не съм пробвал.
Лепил съм на пръскана мазилка, но малко - ок. 5м2.
Остана пяна без да пестя - рамка по периферията на плочата и W вътре - 2,5-3см. дебелина.
От мен, за сметките - разчитай на поне толкова с един флакон, ако е по-груба мазилката.
Може и да остържеш големите върхове и преметеш праха.
Изчаквай малко да втвърди пяната, да стане на "лепило", да се тегли "на конец" - като пробваш ще се ориентираш, после не раздува повече. По клиповете и майсторите не го правят и дюбелират веднага, според мен - компромис, "на чуждо".
Проучи и цените на пяната. Аз ползвам Инста Стик - ок. 9лв. (по памет) от дистрибутора в Сф. Имат и "зимна", ако си на зор. Взимал съм и др. - по 10-14лв., включително и обикновена - без разлика, ако се прецени "изчакването". СПОРЕД МЕН - не ми е бизнес.
П.П. Все едно е време за вино - лепни накъде 2-3 листа за проба и анализирай на др. ден или на пролет. 3-5см. лист се чупи, не се отлепя. По-дебел не съм пробвал.
nikolovvd
- майстор
Ще питам един приятел, който през лятото си направи ТИ с 2 см XPS и розова пяна на мазилка като тази на снимката - стара пръскана мазилка с метличка. Характерно за нея е голямата неравност, която на места може да достигне 2-3 см.
Последна промяна от nikolovvd на нед дек 07, 2014 12:12 pm, променено общо 1 път.
Тема "лепене на топлоизолация с пяна" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература