• 1
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 51
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
jekasus - майстор
Сложи, няма да хвърляш парчета гипскартон :-D
"Скулптурата" нали отговаря на височина и широчината на плочките? Да ти дойде обръщане на фабрични ръбове.
Това розово по мазилката, какво е?
VLADO66 - майстор
jekasus написа:
Това розово по мазилката, какво е?
Ако не е това http://www.vkusotia.com/?s=recipes&p=recipe&rid=1679 значи някой е рязал тухлите с флекса :-D
chapara - майстор
VLADO66 написа:
Ако не е това http://www.vkusotia.com/?s=recipes&p=recipe&rid=1679 значи някой е рязал тухлите с флекса :-D
Мисля , че и при двете стрелби не уцели :-D
ivanvasilev1970 - специалист
Ако не съм сбъркал нещо :axe: би трябвало да всичко да си е по фабрични ръбове.
Имам някои чуденки коя плочка да застъпи коя там в ъгъла, но ще го мъдрим.
Розовото какво ли е ? Явно като съм ползвал бетонконтакта за замазката съм си чистил четката по стената.
prascho - майстор
Здравей,

Нямам много време да прочета цялата тема. Доколкото виждам си преправил комуникационната кутия и си добавил до нея скрито казанче с тоалетна чиния. Аз лично при моята ком. кутия освен, че поставих два слоя ГК шпакловах първо с зеления унифлот фугите, а след това добавих шпакловка с клебешпахтел, мрежа и външен ъгъл. Препоръчавам ти го. Заздравява ГК и осигурява по подходяща основа както за хидроизолацията така също и за фаянса.

П.С Не виждам много смисъл от скритото казанче при положение, че конструкцията е извън стената. По този начин се прахосват доста средства - конструкция от профили, ГК, шпакловка, играчка покрай ръбовете, повече труд, структура за вграждане, висяща чиния. Ако направиш равносметка в твоя случай ще излезе към 700лв грубо = хубав моноблок е към 350 лв. За мен е непрактично. Мръсната вода така ли ще я оставиш видима между двете кутии?

П.С Аз бях оставил една ниша в стената за скрито казанче на тавана и я зазидах. Сега се оглеждам за моноблок корона :). Ама първо да оправя сухия под, пък след това аксесоарите.

П.С Наблягай на простите неща. Извършват се по-бързо от непрофесионалисти и са по-надежни. По-разумно е да направиш четвъртита баня с качествена фуга и плочки, отколкото да те разсейват дребни детайли, които губят време и недобрата им изработка може да доведе до поява на течове.

И не слушай какво ти препоръчват във форума. Правилната фуга е Ардекс ;).

Поздрави.
jekasus - майстор
prascho написа:

В темата ти - въпрос в края на 6 стр., отговор в началото на 7стр. Защо уйдиса на препоръката ми :-D
prascho - майстор
jekasus написа:
prascho написа:

В темата ти - въпрос в края на 6 стр., отговор в началото на 7стр. Защо уйдиса на препоръката ми :-D
Липса на опит с продукти за баня. Именно за това му казах понякога да не ви слуша. Основно правило - в България за жалост съществува разлика когато правиш дадено нещо за себе си и за пари. Тъй като не съм се родил богат предпочитам да залагам на по утвърдени продукти. Както се казва следващия ремонт на помещението я е след 20 години я не е :). Хубаво ще е освен Вашите практични препоръки, човекът да прочете малко и документация.

Например - в много малко теми се споменава, че при ГК конструкция между профилите към стената и стената/пода/тавана се поставя шумопоглъщаща лента за да намали предаването на удърен шум. Аз я ползвам и нямаше да го знам ако не бях погледнал по-задълбочено спесификацията на Кнауф. Сходен е примера и с конструкцията двойна скара за таван. Мен не ме интересуваше дали ще вложа сума Х при единична скара на някой си, а таванът да е направен като хората. Е да малко повече усилие и сума Y :).

П.С Натомни ми, че трябва да купя C11 и да се правя на художник при тъмната фуга на Церезит :(. Ето хубав пример, вместо да вложа един ден и да направя нещо друго по къщата аз ще трябва да преправям направени неща поради некачествен продукт. Но не сте виновни вие...просто в БГ нещата отиват на зле. Определено се насочвам към продукти макар и с 10% с по-висока себестойност стига да не е пипнала българска ръка. За жалост усираме всичко.
Не се стърпях и сложих чинията за да видя как сме с пространството около нея:
Прикачен файл:
str5.JPG
str5.JPG (50.73 KиБ) Видяна 2075 пъти
А ето и как ще опаковам стъпалцето:
Прикачен файл:
str6.JPG
str6.JPG (85.59 KиБ) Видяна 2075 пъти
GROHE Bs - специалист
Ае брат 10 месеца родилни мъки.Не знам какво работиш ама колкото и да е нископлатено ако се занимаваше с него вместо с тия неща и да платиш на някой да го направи за 2 седмици примерно щеше да си спестил за още един апартамент баси.Иначе като за аматьор се справяш повече от добре.Поздрави. :partyman:
GROHE Bs написа:
Ае брат 10 месеца родилни мъки.Не знам какво работиш ама колкото и да е нископлатено ако се занимаваше с него вместо с тия неща и да платиш на някой да го направи за 2 седмици примерно щеше да си спестил за още един апартамент баси.Иначе като за аматьор се справяш повече от добре.Поздрави. :partyman:
Бърза работа нямам :)
А и плочките ги чакам от октомври месец. Всеки момент ще дойдат.
  • 1
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 51

Тема "Ремонтът на банята в действие..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: