Ел. инструментите. Консумативи.
jekasus - майстор
http://junakastore.com/product/794/trio ... beton.html
Даже дръжката се мести. Чертаеш линия с молив, два канала и както е триона вътре, напъваш настрани и парчето се отчупва.
Изображение
juvigy - специалист
Фрезата за канали ще работи 10 пъти по-бързо и лесно от тоя трион. Даже и некой евтинджос.
rolls - специалист
guroto написа:
Що се отнася до фрезата и прахосмукачката,то ще си ги взема само ако ми изпадне блок на итонг,където кабелите се вкопават,или тухлен,в който инсталацията ще се изпълнява с гофрета,а не с мостовак.Иначе,при сегашните цени на труда в строителството избиване няма,освен ако не си взема Спаркито.
А "в Москва и отсега не ми се връща" електротехниците използват масово фрези и прахосмукачки ,но "в София и от сега не ми се тръгва" са рядко срещано явление :yawinkle: .
Явно не си работил с фреза и прахосмукачка и наистина си нямаш и идея каква е разликата. Даже и в панелката фрезата и сдс+ машина на къртене ще се справят по-бързо от ТЕ-72-ката.
jekasus написа:
За фрезата не си прав, че ще я избиваш с левчето на метър, ще опазиш къртача за много по-дълго време и скороста с която ще правиш каналите ще се увеличи няколкократно и оттам идва избивката на парите.
Вземи един път под наем и ще прецениш дали съм прав.
Абсолютно си прав.
guroto - специалист
Не съм работил и не споря,че ще става по-бързо и по-лесно с фреза и прахосмукачка.Просто на сегашните цени много трудно ще ги избия,но от друга страна погледнато,даже и да не ги избия ще си заслужава,защото ще се мъча по-малко.Но ако не изпадне подобаващ обект няма смисъл да ги взимам.
juvigy - специалист
В продавалника е пълно с евтини фрези за канали. Вземи си , пробвай тук там , пък ако ти хареса си вземи една маркова и готово.
jekasus - майстор
juvigy написа:
Фрезата за канали ще работи 10 пъти по-бързо и лесно от тоя трион. Даже и некой евтинджос.
Забрави, че трябва прахосмукачка, иначе ще дига прахоляк, като още по-евтин ъглошлайф.
От продавалника само Бош за 250 лв. хвана окото, другото е безсмислено скъпо, другото е прекалено скъпо за евтина машинка :-D
juvigy - специалист
Боша е доста добра сделка - нов е 1000.
Е , и с обикновена прахосмукачка става за проба.
guroto - специалист
Обадиха ми се от сервиза на ДеВалт да си прибера перфоратора.Оказа се,че четките не били свършили,а спусъка се е прецакал.Значи дефектите,които даде този Девалт(слава богу в гаранция)за 1,6г.експлоатация са два-прецакан превключвател за заден ход и спусък.Да видим новият как ще се държи.
guroto - специалист
Всъщност оказа се,че превключването на заден ход при Девалта се реализира от реверс на спусъка.Следователно дефекта е само един,но първо отказа задния ход,а няколко месеца по-късно и тотално,като пълния отказ не стана изведнъж,а постепенно.Забелязах че от време на време машината не тръгва от всеки път като натисна спусъка,но си помислих,че е от четките.Значи при тези перфоратори като се износят четките,автоматично се изключва машината,иначе се прецаквал ротора(така ми обясниха в сервиза).
iliev555 - помощник
А от девалта, боша и хилтито коя ти пробива най бързо при дупки в бетон или за приблизително еднакви. Четох във форума че на девалта джаулите не отговаряли много. Как ти се струва на теб ? И имаш ли наблюдения от KRESS ?

Тема "Да споделим опита си с перфоратори sds plus" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: